Uutiset

Lapsiin kohdistuva seksuaalirikos paljastui Marbellassa

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Espanjan poliisi on pidättänyt kaksi nuorta miestä epäiltynä lasten seksuaalisesta häirnnästä. Toinen pidätyksistä tapahtui Marbellassa, toinen Cartagenassa Murciassa.

 

Epäillyt ovat käyttäneet hyväkseen lasten suosimia sosiaalisen median verkostoja. Rikolliset ovat tekeytyneet itse pikkutytöiksi ja houkutelleet lapsia kuvaamaan itsestään seksuaalissisältöistä videomateriaalia ja valokuvia. Lapset ovat lähettäneet näitä videoita ja kuvia epäillyille rikollisille.

Tyttöjen  huomion kiinnittämiseksi epäillyt käyttivät sosiaalisen suunnittelun tekniikoita, tekeytymällä saman ikäisiksi tytöiksi. Epäillyt ovat käyttäneet kymmeniä väärennettyjä profiileja erilaisilla alustoilla ja verkostoissa. Epäillyt tekijät ovat kaksi 27 ja 30-vuotiasta miestä, jotka on pidätetty Marbellan (Malaga) ja Cartagenan (Murcia) kaupungeissa. Yksi uhri on tunnistettu Espanjassa ja 37 muuta Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Tekijöiden jäljille päästiin poliisin kansainvälisen yhteistyön avulla. Tekijät ovat olleet taitavia hävittämään jälkensä verkossa ja tekeytymään tuntemattomiksi.

Tutkinnan alkuvaiheessa etsittiin ulkomaalaista, pitkään Marbellassa asunutta tekijää. Ulkomaalaisepäilyt heräsivät epäillyn täydellisen englanninkielen hallinnan vuoksi. Kun tutkinta eteni, selvisi, että häirintä on tullut espanjalaisen perheen kotoa Marbellasta.

Kotietsinnässä poliisi löysi perheen pojan tietokoneelta riittävästi todistusaineistoa ja hänet vangittiin.

Verkkokiusaamisen aikana epäilty käyttäytyi huomattavan agressiivisesti alaikäisiä kohtaan. Hän uhkasi esimerkiksi levittää saamiaan kuvia ja videoita julkisesti, mikäli uhrit eivät lähetä lisää aineistoa.

Cartagenan tapauksessa tekijän jäljille päästiin, kun hän oli lähettänyt itsestään siveetöntä materiaalia uhreilleen. Materiaalissa oli esimerkiksi kuvia epäillyn sukuelimistä.

Myös Suomessa paljastui juuri saman kaltainen rikos. Siinä nuori Keski-Suomalainen mies oli häirinnyt verkon kautta jopa yli kahta sataa lasta. Tässä linkki YLE:n uutiseen : https://yle.fi/uutiset/3-12039102

 

Lähde: Malaga hoy


Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa