Blogi

Yhteistyön tärkeydestä

 

Koronapandemia ja ilmastonmuutos ovat esimerkkejä maailmanlaajuisista haasteista, jotka ovat osoittaneet, että meidän on toimittava yhteistyössä. Jokaisen yksilön toiminta vaikuttaa kokonaisuuteen. Yksilönvapautta ihailevan kulttuurin aika taitaa olla ohi ja meidän on pakko alkaa taas nähdä yhteistyön arvo. Asuessani Tansaniassa opin afrikkalaista ajattelutapaa, että yksilöä ei itse asiassa ole edes olemassa, vaan hän kuuluu aina johonkin yhteisöön. Pahinta mitä ihmiselle voi tapahtua on, että hänet suljetaan yhteisön ulkopuolelle. Se on pelottava rangaistus.

Porukassa saamme paljon enemmän aikaan. Suomessa on aina elänyt vahvana talkooperinne. Minäkin olen ollut mukana monissa muutto- ja siivous- ja pihatalkoissa. Täällä Aurinkorannikolla tuntuu suomalaisten kesken olevan vähän samanlainen talkoomeininki. Olemme kaikki samassa veneessä suomalaisina vieraassa maassa. Olen ihaillen kuunnellut esim. paikallisten suomalaisyrittäjien yhteistyötä koronakurimuksen keskellä. Järjestöt ovat verkostoituneet Aurinkorannikon Suomalaisyhteisöjen Neuvottelukunnaksi. Porukalla järjestetään, vaikka upeita itsenäisyyspäiväjuhlia tai joulukeräyksiä.

Suomen Merimieskirkko lähetti minut puoli vuotta sitten tänne Aurinkorannikolle aloittamaan sosiaalityön hanketta. Mitä minä täällä yksin saisin aikaan? Koko homma perustuu yhteistyöverkoston luomiseen. Kiitos, että olette lähteneet innolla mukaan! Suomalaisten ja espanjalaisten viranomaisten lisäksi media ja monet järjestöt ovat lähteneet ilahduttavasti mukaan tähän hankkeeseen. Jos kiinnostuneita tahoja vielä löytyy, niin hankkeen seurantaryhmään on mahdollista edelleen päästä mukaan. Ryhmässä voi esittää ideoita ja saa tietoa hankkeen etenemisestä. Yhteyttä voi ottaa allekirjoittaneeseen.

Tia Raunio

Aurinkorannikon sosiaalikuraattori

Mitä pidit jutusta?
+1
43
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1
+1
1

Kolumnit

Mika Heikkilä

Shoppailumania

Korona-aikana olen löytänyt verkkokaupat. Kivijalkakauppojen kannattajalle se aiheuttaa suurta syyllisyyttä. Olen...
Suvi Kauranen

Sivistymätöntä!

Tietämättömyys ja sivistymättömyys tapasivat olla häpeän aihe. Vasta näinä vuosina täysprimitiivit...

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa