Wappu on wappu vaikka aurinko paistais

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Vappuaattona on taas espanjalaisilla, ynnä muunmaalaisilla ihmettelemistä, kun suomalaiset virittäytyvät työväenjuhlaan. (Kuva: Anneli Metsä)

Suomalaiseen vapunviettoon on perinteisesti kuulunut simaa, tippaleipiä, munkkeja, nakkeja, perunasalaattia ja järkyttävä sää. Mielellään kunnon räntäsade.

Suomalaiseen vapunviettoon on perinteisesti kuulunut simaa, tippaleipiä, munkkeja, nakkeja, perunasalaattia ja järkyttävä sää. Mielellään kunnon räntäsade.

Saa nähdä millaiseksi sää tänä vappuna muotoutuu täällä Aurinkorannikolla, mutta varmaa on se, että suomalaishenkiseen vapunviettoon pääsee virittäytymään Fuengirolan rantakadulla.

Aurinkorannikon stadilaiset – Costadilaiset – huolehtivat asianmukaisista juhlallisuuksista muun muassa lakittamalla Wara Mantan, eli Turistipatsaan vappuaattona 30.4. klo 18:00. Tämä perinne alkoi vuonna 2012, eli Wara Manta saa lakin nyt kahdeksannen kerran. Patsas sijaitsee Paseo Maritimo 77 vastapäätä. Lakituksen suorittaa stadilainen Jukka Reinamo.

Patsaalla viihdytyshommissa ovat Heikki Viinamäki pasuunan kanssa ja osa Örisevien kuorosta, jotka johdattavat kansan hyvään vappufiilikseen yhteislaulun kera. Patsaalla on vuosittain ollut runsaat 500 henkeä virittäytymässä vapun tunnelmaan. Tänäkin vuonna vappua halutaan juhlistaa vastuullisesti, joten järjestäjät ovat varustautuneet jätesäkein, joihin juhlijoiden toivotaan jättävän roskansa.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa