Uutiset

Vilkkaat matkamessut – Fuengirolan pormestari villiintyi flamencoon

Messuilla puhutaan asiaa, mutta myös tanssilla markkinoidaan. Flamenco vei mukanaan niin suomalaiset, kuin espanjalaisetkin Fuengirolan kaupungin johtoa myöten.

Matka 2020 -messut onnistuivat hienosti. Kävijämäärä messuilla nousi viime vuodesta. Yhteensä messuilla vieraili neljän päivän aikana 68.300 matkailusta kiinnostunutta ihmistä.

 

-Kiinnostus Espanjaa ja erityisesti Aurinkorannikkoa kohtaan on valtava. Matkoja kyselevät sekä pidempiä aikoja alueella viettämään aikovat, että lyhyelle lomalle tulevat. Esimerkiksi Sierra Nevadan laskettelumatkat herättivät hurjasti kiinnostusta, samoin erilaiset terveyspalveluihin liittyvät matkat, kertoo Fuengirolassa toimivan matkatoimisto Meriatur.com :n vetäjä Jenni Sirviö.

-Ensi vuonna on pakko palkata lisää henkilökuntaa messuille ja luotava uusia tuotteita. Kysyntä Aurinkorannikon matkailuun on hillitöntä, kertoo Jenni Sirviö (vas.). Ninni Collan komppaa vahvasti Sirviön sanoja.

Espanjan kiinnostus huomattiin myös kiinteistövälittäjien keskuudessa. Minna Laine Lomakoti ulkomailta -välitystoimistosta oli jopa yllättynyt suosiosta.

-Meillä on myynnissä kohteita muualtakin, esimerkiksi Turkista. Espanja tuntuu vain vahvistavan kiinnostustaan ja erityisesti asuntoja kysellään Aurinkorannikon alueelta, Laine kommentoi.

-Messujen jälkeen täytyy kontaktoida pitkä lista kiinnostuneita asiakkaita, jotka ovat kiinnostuneita asunnon hankinnasta Aurinkorannikolta, kertoo Minna Laine.

Fuengirola panostaa

Fuengirolan kaupunki oli toista vuotta peräkkäin mukana messuilla isolla panostuksella. Yhdessä kaupungin yrittäjien kanssa Fuengirola on ylivoimaisesti parhaiten näkyvä kohde Espanjasta. Tarjonta on monipuolista, mukana on niin espanjalaisia kuin suomalaisiakin matkailualan yrittäjiä.

Pauliina Manso (vas.) toimii Fuengirolan kaupugin konsulttina Suomen suuntaan monissa asioissa, esimerkiksi messujärjestelyissä. Manson vierellä Fuengirolan pormestari Ana Mula.

 

Iso osa Fuengirolan panostusta on vastaanoton järjestäminen messuviikonlopun perjantai-iltana. Tällä kertaa vastaanotto järjestettiin Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevassa juhlahuoneistossa. Paikalle saapui reilut sata sidosryhmäläistä, enimmäkseen Aurinkorannikosta kiinnostuneita suomalaisia yrittäjiä.

Useampi suomalaislähtöinen innovaatio otti isoja askeleita eteenpäin tuotteidensa tai palveluidensa lanseeraamiseen Espanjassa. Ne pääsivät suoraan keskusteluyhteyteen Fuengirolan pormestari Ana Mulan sekä molempien maiden suurlähettiläiden kanssa.

-Esimerkiksi juomatölkkien litistysjärjestelmä nähdään todennäköisesti Fuengirolan Marenostrum -festivaalilla ensi kesänä. Järjestelmä mullistaa tölkki- ja muovipullojätteiden keräyksen ja kuljetuksen tapahtumien yhteydessä. Toinen mielenkiintoinen yritys liittyy työvoiman liikkuvuuteen. Suomalainen start up -yritys on kehittänyt järjestelmän, jonka avulla työvoiman kysyntä ja tarjonta saadaan kohtaamaan paremmin. Tämä sopii erinomaisesti turistialueille kuten Aurinkorannikolle ja Lappiin. Kun Lapissa kausi loppuu, tämän järjestelmän kautta työntekijät löytävät tiensä Aurinkorannikolle, jossa silloin on kova tarve keikkatyöläisistä. Kaiken kaikkiaan vastaanotto sujui mainiosti ja siellä oli myös hauskaa, organisaattori Pauliina Manso Smart Work Plazasta ilakoi.

Hauskaa vastaanotolla todella oli. Marianne Stråhmanin vetämä flamenco sai jopa pormestari Ana Mulan ja apulaispormestari Rodrigo Romeron innostumaan tanssin pyörteisiin. Oheisella videolla suomalaiset ja espanjalaiset sulauttavat kulttuureita mainiosti tanssin välityksellä.

Suomalaiset messuille saapuneet yrittäjät olivat pääsääntöisesti erittäin tyytyväisiä messujen antiin.

Ismo ivakko Espanja.com :sta oli tyytyväinen Espanjan näkyvyyteen messuilla. Kuvassa oikealla Niina Ivakko ja vasemmalla Inka Maushaki Torremolinosin turistitoimistosta.
Fuengirolan Kotikoulun Kati Lassila oli positiivisesti yllättynyt koulua kohtaan osoitetusta kiinnostuksesta.
Golf kiinnostaa aina matkamessuilla. Mia Paukkunen (oik.) välitti PAR1:n golfviestiä tuhansille asiakkaille. Myös Suomeen muuttanut Martikaisen perhe haikaili takaisin vihreämmille alueille.
Pia Vuori muutti pitkän Aurinkorannikolla asumisen jälkeen Suomeen muutama vuosi sitten. Nyt hän oli iloisin mielin Fuengirolan kaupungin palkkaamana kertomassa ilosanomaa auringosta. Taustalla näkyy yksi hienoimmista alueen kohteista Camino del Rey.
Eivät messut toki pelkkää Espanjaa ole. Esimerkiksi Lapin matkailupanostukset ovat nykyään mittavia.
Mitä pidit jutusta?
+1
31
+1
4
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa