Ajankohtaista

Vilkas yhdistys juhlii pyöreitä

Tampereen ammattikorkeakoulun fysioterapeuttiharjoittelijat Anu Sallinen ja Iina Peritalo opastavat Jorma Sillanpäätä jumppaliikkeissä. Yhdistyksen jäsenille he järjestävät neuvontaa, jumppia ja kuntosaliohjauksia sekä tekevät kotikäyntejä. (Kuvat: Sonja Riihikangas)

30-vuotias Benalmadenan Suomalaiset tarjoaa jäsenilleen monipuolista toimintaa.

Benalmadenan Suomalaisten toimistolla käy kova vilske. Keittiössä kahvitellaan ja vaihdetaan kuulumisia, kirjastossa käy kuhina ja uudet harjoittelijat ovat saapuneet.

– Tiistai on vilkkain päivä toimistollamme. Teemme kaiken talkoilla yhteisen hyvän eteen, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Jorma Sillanpää.

Yhdistys järjestää aktiivisesti luentoja ja erilaisia harrastuspiirejä, joiden aiheita ovat muun muassa canasta, Espanjan kieli, kirjallisuus, taide, petankki ja tanssi.

– Järjestämme myös liikuntaa sauvakävelystä kahvakuulailuun. Teemme yhteistyötä Club de Hielon kanssa. Siellä on uimahalli, kuntosali ja jäähalli. Kunnan kanssa on hyvät välit.

Yhdistys pyrkii myös tekemään joka vuosi useita retkiä ja matkoja.

– Yksi tärkein antimme ovat juhlapyhien ruokailut, joihin kokoonnumme viettämään aikaa yhdessä.

Vakaalla pohjalla

Benalmadenan Suomalaiset on perustettu marraskuussa 1989 ja siihen kuuluu noin 300 jäsentä.

Kirjasto sai alkunsa jo yhdistyksen alkuaikoina, kun jäsenet lahjoittivat kirjojaan yhteiseksi iloksi.

Vapaaehtoinen kirjastonhoitaja Ansa Valtonen viihtyy Minervalassa.

– Yhdistyksen tarkoitus ei ollut tuottaa voittoa, vaan tarjota jäsenilleen virikkeitä viihtyvyyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Siinä varmaan onnistuimme, arvelee Sillanpää.

Yhdistys järjesti matkoja, maksoi osan jäsenten matkakuluista ja tuki heidän harrastuksiaan. Jäsenmaksuista saadut tulot eivät enää riittäneet menojen kattamiseen.

Yhdistys alkoi kerätä lisärahoitusta arpajaisilla ja myyjäisillä. Pian alkoi kertyä ylijäämää. Vuonna 1996 yhdistys päätti ruveta keräämään varoja omaa toimitilaa varten.

Toimintasuunnitelmaa piti muuttaa ja jäsenmaksuja nostaa. Jäsenten etuja karsittiin ja toiminnalla pyrittiin tuottamaan voittoa. Oma toimitila ostettiin vuonna 1999.

Yhdistyksen toimisto ja kirjasto toimivat edelleen Edificio Minervassa eli tutummin Minervalassa. Vuonna 2009 yhdistys hankki lisää neliöitä, jotta tiloihin saatiin myös keittiö ja vessa.

– Tänä päivänä yhdistyksen toiminta on vakaalla pohjalla, vaikka vakavia taloudellisia menetyksiäkin on ollut. Kuitenkin voimme hyvillä mielin katsoa tulevaisuuteen.

Yhdistys juhlii 30-vuotista taivaltaan Benal Beach -hotellissa 14. maaliskuuta.

Sonja Riihikangas

Mitä pidit jutusta?
+1
8
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Kumpaa grillaat mieluummin?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa