Blogi

Vesa Uusi-Kilponen: Rajansa kaikella

En tiedä oikein, minne sitä ollaan menossa, kun kuuntelee näitä ahdistelujuttuja. Jotkut jopa pahoittavat mielensä Akseli Gallen-Kallelan Aino-tarun maalausta, jossa Aino kirmaisee järvessä Väinämöisen ahdistellessa veneestä käsin.

Suhteellisuuden taju on nyt todella kadoksissa. Onneksi Ateneum ei poista maalausta, vaikka se on herättänyt joissakin katsojissa syvää pahennusta.

Aika moni julkkisnainen etsii nyt jopa vuosikymmenien takaa tilanteita, jolloin joku miespuolinen on tehnyt sopimattomia ehdotuksia tai jopa mennyt kähmimään. Usealla kaverilla on varmasti kylmä rinki ”siellä”, kun muistelee häpeämättömiä  ja epäonnistuneita lähestymistapojaan toiseen sukupuoleen, no vaikka samaankin.

Aika yksipuolista on ollut tämä käräyttäminen, tasa-arvoa kaivattaisiin. Jos miehet alkaisivat paljastamaan samalla tavalla kuin naiset, löytyisi aivan varmasti ihan vastaavia tapauksia.

En nyt kuitenkaan ole hyväksymässä herra Hakkaraisen tai professori Törhösen tapauksia , kaukana siitä. Ihmiset ovat myös niin erilaisia halujensa kanssa, veikkaan jopa jonkun naisen haluavan tällaista huomiota, kuten kehuja ulkoisista muodoistaan ja pientä taputtelua.

Tuomittavaa on tietysti käyttää asemaansa omien tarpeidensa tyydyttämiseen. Oi voi, kuinka paljon on menty reittä pitkin eteenpäin elämässä, tai pomoportaan miellyttämisessä, se on ollut melkein tavanmukaista toimintaa.

Tavalliset, ei julkiset ihmiset voivat tässäkin asiassa elää normaalia elämää. Asia ratkotaan heti siinä paikassa, joskus tulee varmasti heti turpaan, toisaalta taas  sitä itseään.

Olisiko miehen korvikkeissa ratkaisu? Huippu-uutuutena markkinoille tulee rakastajarobotti, jonka voi säätää tarpeen mukaan toimimaan. Aika paljon näin toimivat naiset tulevat säästämään meikkien ja hepeneiden kuluissa.

Se on kuitenkin eläköön, että naiset ovat naisia ja miehet miehiä ja heidän välillään on seksuaalinen jännite. Pienet oikosulut ei sitä hommaa saa kaataa, voi se sähkökatko tulla robottiinkin.

Vesa Uusi-Kilponen

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa