Blogi

Vannoutuneen nautiskelijan uusi elämä

Aurinkorannikko tarjoaa meille kaikille mahdollisuuden muutokseen. Muutos voi olla yllättävänkin helppoa. Itselläni taakse ovat jääneet pitkät ja kosteat lounaat sekä illanistujaiset Helsingin savuisissa kapakoissa. Välillä nostalgisesti muistelen Katajanokan Possun S-etukorttiviinien viivasuoraa rivistöä tai Aurinkolahden Loiston jopa liian tutuksi tullutta porukkaa. Illat toistivat itseään: kauhisteltiin 24 cl valkoviinin hintaa, unelmoitiin Espanjan hintatasosta ja tankattiin päivänpolitiikkaa kuin alakoululaiset aapista.

Kun muutoksen moottoritie oli alkanut, painoin lisää kaasua. Annoin oman moottorini hyrrätä uusilla öljyillä. Vaihdoin polttoaineen matalaoktaanisempaan ja öljyt hieman laadukkaimpiin. Moottorini on nyt toiminut yllättävän hyvin, vaikkakin kilometrejä on tullut jo satojatuhansia. Uusi polttoaineeni on kasvisperäistä.

Olet, mitä syöt. Näytät siltä, mitä juot. Nämä ovat uudet mottoni. Espanjalainen ruokakauppa on kasvissyöjän unelma. Hedelmä- ja vihannesosastot notkuvat koko väriskaalan mukaisista tuoreista antimista. Vannoutuneelle ex-lihansyöjälle tämä kaikki on uutta ja ihmeellistä. Olen syönyt nauttien paljon sellaista, mitä en koskaan edes kuvitellut olevan olemassa.

Syön kasviksia, koska ne ovat hieman kuluneelle moottorilleni hyväksi. En siksi, että minulla olisi jokin aate tai ideologia. Haluan voida hyvin ja elää Espanjan auringon alla vielä pitkään. Me hyvinvointisyöjät kaipaamme joskus lihaa. Teollisuus on tiedostanut sen ja tuo maailman mahti elää myös sen mukana. Beyond –liha, tuo uusi kasvispohjainen jauheliha on muuttamassa käsitystämme kasvisruuasta. Se tuo mieleeni lapsuuden paistijauhelihan sekä aidon ja alkuperäisen amerikkalaisien hampurilaispihvin, johon törmäsin 1980-luvulla Los Angelesissa.

Nyt kasvissyönnin ei tarvitse olla viherpipertäjien yksinoikeus. Maailma on muuttunut ja maailmassa on tärkeintä pitää huolta itsestään.

Markus Aho

Kirjoittaja on Aurinkorannikolla toimiva kiinteistövälittäjä

Mitä pidit jutusta?
+1
23
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä suunnitelmia sinulla on juhannukseksi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa