Blogi

Vaalit ovat aina edessä

 

Se on nyt ohi? Kuuma kesä siis. Päivö sen vei, 50.000 suomalaista on nyt vailla sähköä.

Entä korona. Onko sekin ohi?

Molemmissa tulee esiin sama juttu: jostakin se tulee, mutta emme tiedä mistä. Ja jonnekin se menee, mutta emme tiedä minne.

Koronasta on kirjoitettu tieteellispohjaisia juttuja viimeisten kuukausien aikana uskomaton määrä ympäri maailmaa. Lopputulos on kuitenkin sama. Mistä se tulee ja mihin se menee, ovat kysymyksiä ilman vastausta.

Korona kyllä paljasti tärkeitä asioita suomalaisista. Asia yksi on se, kuinka lojaaleja me olemme esivallalle. Kuuliaisina suomalaiset pysyivät kotona, kun Sanna Marin sanoi, ettei nyt ole aika lähteä mökille.

Toki siihen vaikutti paljon se, että Yleisradio avautui hallituksen äänitorveksi, johon ministerit pääsivät harjoittamaan virkakoneiston valmistelemien paperien oikolukua.

Mutta ei surra. Pian politiikka palaa. Itse asiassa se on palannut jo, viimeistään siinä vaiheessa kun Katri Kulmuni luopui ministerin postista. Se kertoo hallituksen sisäisistä kädenväännöistä. Niissä keskusta ja myös vihreät ovat nyt altavastaajina. Sosiaalidemokraatit sen sijaan menestyvät.

Suomalaiseen tapaan myös oppositio on ollut lojaali, ilmeisesti eniten itselleen. Orposta ei löydy ytyä, ja Halla-ahokin on liikaa sivistynyt. Mutta nekin äänet kellossa muuttuu viimeistään elokuun budjettiriihessä. Siitä alkaa myös Marinin hallituksen ensimmäinen vaalitaistelu. Kunnallisvaalit pidetään huhtikuussa, oli koronaa tai ei. Silloin hallituskin kohtaa politiikan kaksi tärkeintä totuutta: vaalit ovat aina edessä. Ja rakennuskustannukset nousevat aina.

Jarmo Virmavirta

Mitä pidit jutusta?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa