Ajankohtaista Uutiset

Vaalien varjossa vähemmän vakavasti

Jääkarhuksi pukeutunut valvoja huolehti äänestämisen sujumisesta El Burgo de Osmassa. Tarina ei kerro makseettinko palkkio kaloina. (Kuva: Cadena Ser:n Twitter)

Espanjassa äänestettiin sunnuntaina neljännet parlamenttivaalit viimeisen neljän vuoden aikana. Vakavamman vaaliuutisoinnin rinnalla El País -lehti on koonnut myös joukon erikoisempia ja köykäisempiä uutisia vaaleista. Poimimme niistä muutaman.

 

Jäistä meininkiä

Vajaan 5000 asukkaan kunta El Burgo de Osma reilut 150 kilometriä Madridista pohjoiseen, nousi otsikoihin luontoaiheella. Paikallisen koulun äänestyspisteen valvoja oli pukeutunut jääkarhupukuun.

El Paísin haastattelema paikallinen nainen kertoi, että kyseinen valvojana toiminut mies tunnetaan kylällä innokkaana eläinten oikeuksien puolustajana ja härkätaisteluiden vastustajana. ”Eipähän ainakaan palele”, oli nainen nauranut. Sinänsä sopiva sutkautus, että naapurikaupunki Soria on tilastojen mukaan yksi Espanjan kylmimmistä kaupungeista.

May the vote be with you

Pukeutuminen nousi puheenaiheeksi myös Sevillassa, mutta siellä äänestäjien osalta. Juan Ramón Jiménez -koulun äänestyspaikalle kansalaisoikeuttaan saapui harjoittamaan joukko Star Wars faneja, ainakin asusteista päätellen.

ABC-lehden kuvaaja onnistui ikuistamaan paikalta muiden muassa senaattori Palpatinen, punaisen kaartin vartijan ja Obi-Wan Kenobin. Kaukaisen galaksin asukkaat saivat äänestää, mutta toimenpiteen ajaksi mahdolliset huput ja kypärät piti riisua.

Päivä pulkassa

Joidenkin arvioiden mukaan vaalien tulos oli jopa ennätyksellisen sekava hallituksen muodostamisen kannalta. Tuo ennätyksellisyys lienee vaikeammin mitattavissa, mutta varmaa on, että ainakin yksi konkreettinen ennätys näissä vaaleissa tehtiin. Nimittäin nopeudessa.

La Riojan viinialueella sijaitsevassa piskuisessa Villarroyan kunnassa oli vaaleissa vain kahdeksan rekisteröityä äänioikeutettua. Osan äänioikeutetuista oli pakko olla heti aamukahdeksalta äänestyspaikalla, koska he olivat virallisia valvojia. Niinpä Villarroyan äänestäjät päättivät saapua heti kaikki paikalle ja laittaa päivän pulkkaan saman tien. Koko kunnan äänet oli annettu 32 sekunnissa ja 25 sekunnin sadasosassa. Näin ripeät Villarroyalaiset onnistuivat lyömään omissa nimissään olleen aiemman ennätyksen, joka oli 40 sekuntia.

Linkki alkuperäiseen juttuun: https://elpais.com/elpais/2019/11/10/inenglish/1573400924_692822.html

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa