Viihde

Uusioperh(s)e tragikomedia Radio Finlandian taajuudella

Titta Jokinen ja monet muut nimekkäät näyttelijät tähdittävät Radio Finlandian taajuudella kuultavaa tragikomediaa.

Keväällä 2015 ensi-iltansa saaneesta Suomen Komediateatterin tragikoomisesta menestysnäytelmästä on tehty teatterikuunnelma. Uusioperh(s)e on kuunneltavissa Radio Finlandiassa 6.3. ja 7.3. klo 20.

 

Mitä tapahtuu, kun neljä toisilleen tuntematonta ihmistä kohtaa itsensä ja toisensa uusperheiden tukiryhmässä? Hetkiä oikeasta elämästä. Rohkeita tunnustuksia inhimillisyydestä, perhedynamiikan haastavuudesta, ulkopuolisuudesta, oman aseman epämääräisyydestä. Peloista, rakkaudesta ja vanhemmuudesta.

Rooleissa Titta Jokinen, Paavo Kerosuo, Kiti Kokkonen ja Ella Pyhältö

Käsikirjoitus Kiti Kokkonen

Ohjaus Outi Mäenpää

Äänisuunnittelu / äänitys Tapio Pennanen

Loppulaulun sävellys Pasi Heikkilä

Loppulaulun sanat Kahlil Gibranin runosta Sinun lapsesi

Tuotanto Suomen Komediateatteri Oy 2015/2020

Uusiopeheen arki ei ole aina auvoista yhteiseloa.

 

Suomen Komediateatterin Uusioperh(s)e -näytelmä Vuoden Uusperheteko 2015

Suomen Uusperheiden Liitto ry valitsi Uusioperh(s)e -näytelmän Vuoden Uusperheteko -tunnustuksen saajaksi.  Palkinto luovutettiin Suomen Komediateatterille 3.12.2015 Uusioperh(s)een juhlanäytöksen yhteydessä.

Vuoden Uusperheteko myönnetään vuosittain uusperheiden eteen tehdystä merkittävästä työstä. Vuoden Uusperheteon saaja on tehnyt tunnetuksi uusperheiden asiaa tai Suomen Uusperheiden Liitto ry:tä liiton arvoihin sopivalla tavalla.

Uusioperh(s)e-näytelmä on vuonna 2015 ensi-iltaan tullut kotimainen kantaesitys, jonka on käsikirjoittanut Kiti Kokkonen. Outi Mäenpään ohjaama tragikomedia tuo uusperhetematiikkaa esille myönteisellä, uusperheiden hyvinvointia edistävällä tavalla. Näytelmä tavoittaa uusperheille tyypilliset, kipeätkin kokemukset lämpimän huumorin keinoin.

Näytelmän nähneet uusperheet ovat tuoneet esille, miten näytelmä on auttanut heitä käsittelemään omia kipukohtiaan ja tekemään isojakin oivalluksia omasta arjestaan ja parisuhteestaan. Näytelmä käsittelee koskettavasti etenkin äitipuolen asemaa, isän eriytymisen pelkoa, sekä vanhempien ikäpolvien asennemuutosta uusperheellisyyteen liittyen.

Suomen Uusperheiden Liitto ry on uusperheiden hyvinvointia aktiivisesti ajava valtakunnallinen järjestö. Liiton toiminnan kohderyhmänä ovat uusperheet ja uusperheiden kanssa työskentelevä ammattihenkilöstö.

 Minä olen sinun perhettä. En ole synnyttänyt sinua, mutta minä olen sinun vanhempasi.”
-Elina, Uusioperh(s)e -näytelmän äitipuoli

kuvat: Matti Rajala

 

Mitä pidit jutusta?
+1
8
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
2

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa