Uutiset Yritysuutiset

Uusi business & co-working center Fuengirolan Los Bolichesiin

Smart Work Plaza Los Bolichesin tilat ovat avarat ja valoisat. Kuvassa Jukka Salminen, Antti Pekkarinen, Sanna Lukkari, Pauliina Manso ja Outi Hannuksela.

Yritysten toimitilojen tarve ja malli ovat murroksessa. Perinteisistä toimistoista ollaan luopumassa, tilalle ovat astumassa uudentyyppiset yhteisölliset business & co-working työyhteisöt. Tämä kehitys on huomattu myös Espanjan Aurinkorannikolla.

 

Pari vuotta Fuengirolan keskustassa toiminut Smart Work Plaza (SWP) on toiminut tiennäyttäjänä uudenlaisessa yritysmallissa ja tila-ajattelussa Aurinkorannikolla.

-Centro Finlandian kakkoskerroksen osalta on jo jonkin aikaa pohdittu uudistusta tilojen käyttötarkoitukseen. Jo ennestään laadukkaissa tiloissa tehdään tulevien viikkojen aikana tarvittavat muokkaus- ja kalustustyöt ja helmikuun alussa aloitamme tiloissamme SWP Boliches -nimellä toimivan business & Co-working centerin. Uuden toiminnan myötä uskomme neliöiden tulevan tehokkaaseen ja tuottavaan käyttöön sekä vastaavan muuttuvaan tarpeeseen, sanoo Fuengirolan Los Bolichesissa sijaitsevan Centro Finlandian kiinteistöpuolta hallinnoivan Stella Polaris Media S.L.-yhtiön edustaja Jukka Salminen.

Tulevilla asiakkailla on mahdollisuus vuokrata valmiiksi kalustettuina joko oma privaatti toimisto, tai työskentely on mahdollista avokonttorista vuokrattavalla työpisteellä. Työtilojen lisäksi asiakkaiden käytössä ovat yhteiset keittiö- ja ruokailutilat, sekä modernit neuvottelutilat, joita vuokrataan myös ulkopuolisille.

Helmikuussa avattava SWP Boliches toteutetaan franchising periaatteella Stella Polaris Median ja Smart Work Plazan yhteistyönä. Franchising periaatteen mukaan uudet tilat brändätään toiminnaltaan ja ilmeeltään SWP:n mallin mukaisiksi.

-Se, että tiloissa työskentelee monien eri alojen yrittäjiä ja työntekijöitä, on osoittautunut hedelmälliseksi. Kaikki tuntevat kuuluvansa samaan työ- ja yritysyhteisöön ja toisilta opitaan jatkuvasti uusia asioita. Myös asiakkaiden kansainvälinen tausta tuo merkittävää lisäarvoa toimintaan. Tällä hetkellä meillä työskentelee ihmisiä yhdeksästä eri maasta, SWP:n perustajaosakas Pauliina Manso kertoo.

SWP Los Bolichesin community managerina aloittaa Sanna Lukkari.

Työyhteisön keskiössä työskentelee community manager, joka luo paikan hengen ja mahdollistaa yritysten toimimisen ammattimaisessa ympäristössä. SWP Bolichesin community managerina aloittaa helmikuun alussa Sanna Lukkari.

-Co-working on paljon enemmän kuin työtila tai toimisto, sillä saman katon alta löytyvät myös kaikki yritysten tarvitsemat palvelut. Yksi tärkeä osa community managerin toimintaa on luoda puitteet yhteisölle. Tämä onnistuu esimerkiksi yhteisten aamiaisten, perjantain cava-hetkien ja yhteisten aktiviteettien kuten vaellusten myötä, SWP:n toinen perustajaosakas Outi Hannuksela määrittelee.

Ratkaisuja etätyöskentelyyn

Etätyö on viime vuosina lisääntynyt voimakkaasti. Koronapandemia teki siitä viime keväänä pakollista. Moni yritys huomasi, että kalliiden kiinteiden toimistotilojen ylläpitäminen on turha kustannus. Etätyö on tullut jäädäkseen ja maailman digitalisoituessa se lisääntyy jatkossa. Espanjan Aurinkorannikko on ilmastonsa puolesta oivallinen paikka etätyön tekemiselle.

Helmikuussa avattava SWP Boliches pystyy tarjoamaan asiakkailleen myös laajan kirjon oheispalveluja samassa rakennuksessa sijaitsevien palveluyritysten kautta. Centro Finlandiasta löytyvät Kukon kattavat ravintolapalvelut, lasten päiväkerho Tuiskula, matkatoimisto Meriatur.com, puhelinkauppa MiMobile ja skandinaavisia elintarvikkeita myyvä Centron puoti. Lisäksi PAR1 hoitaa golfareiden tarpeet, Rokkikone kuljetukset Suomen ja Espanjan välillä ja myös Kesäkadun asunnonvuokrauspalvelut ovat saatavilla saman katon alta.

Mainittujen palvelujen lisäksi Centro Finlandia on myös kattava mediatalo. Siellä sijaitsevat kaupunkilehti Fuengirola.fi:n  ja Radio Finlandian toimitukset. Lisäksi monipuolisia audiovisuaalisia palveluja pystyy tarjoamaan vasta avattu Aurinkorannikon Mediakeskus.

SWP toimii myös paikallisena asiantuntijakumppanina niin yritysten perustamisessa kuin erilaisissa hankkeissa. Viralliset yhteistyösopimukset Business Finlandin Expert Partnerina ja Fuengirolan kaupungin yhteistyökumppanina tuovat toimintaa paljon lisämahdollisuuksia.

Los Bolichesin toimipiste on päänavaus SWP:n franchising toiminnalle. Tulevaisuudessa SWP business & co-working centereitä avataan muuallekin Espanjaan.

Lisätietoja täältä: https://www.smartworkplaza.com/

Johannes Lindström

Kuvat: Kristiina Ståhlberg

Mitä pidit jutusta?
+1
65
+1
3
+1
1
+1
4
+1
2
+1
6

Kolumnit

Viikon kysymys

Rauhoittuuko Yhdysvaltain tilanne vallanvaihdon jälkeen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa