Matkailu

Ulkosuomalaisten ääni kuuluviin

Suomalaiset maailmalla -sivuston perustaja Marena Ahonen.

Uusi ”Suomalaiset maailmalla” -verkkosivu kertoo maailmalla asuvien suomalaisten tarinoita.

 

Viime viikolla avattu suomalaisetmaailmalla.fi -sivusto kokoaa ja kertoo ulkosuomalaisten tarinoita. Sivusto on jo niittänyt paljon kiitosta ulkosuomalaisilta, jotka ovat kaivanneet yhteistä alustaa omien kokemuksiensa ääneksi.

– Haluamme kertoa mahdollisimman monipuolisesti suomalaisten tarinoita maailmalta, kirkastaa suomalaisten käsitystä ulkosuomalaisuudesta sekä inspiroida ulkomailla asumisesta haaveilevia toteuttamaan unelmansa, kertoo sivuston perustaja Marena Ahonen.

Suomalaiset maailmalla -konseptin idea syntyi, kun Ahonen Espanjassa asuessaan kiinnostui ulkosuomalaisuudesta ja siitä, miten ulkomaille muutto vaikuttaa kansallisidentiteettiin. Kun nuori yrittäjä ei löytänyt sivustoa, joka olisi kertonut ulkosuomalaisten tarinoita riittävän monipuolisesti, hän päätti perustaa sellaisen.

– Kun joulukuussa etsimme haastateltavia sivustollemme Facebookissa, saimme satoja yhteydenottoja ja paljon palautetta siitä, että tällaista sivustoa on kaivattu. Ulkosuomalaisilla on kokemuksemme mukaan vahva halu kertoa omista kokemuksistaan sekä tarve kokea yhteenkuuluvuutta ja tulla kuulluksi, Ahonen tiivistää.

Ulkosuomalaisia tullaan kirjaimellisesti pian myös kuulemaan, sillä verkkosivuston lisäksi tänä vuonna julkaistaan ensimmäinen tuotantokausi Suomalaiset maailmalla -podcastista.

Vastuullisen matkailun puolesta

Samalla, kun Suomalaiset maailmalla antaa äänen ulkosuomalaisille, se kannustaa suomalaisia vastuulliseen matkailuun.

– Käytämme tilaisuuden hyväksemme ja kannustamme suomalaisia ympäristöystävällisiin matkailuvalintoihin sekä lentopäästöjen kompensointiin.

Suomalaiset maailmalla -tiimi muistuttaa, että ihmisten tarve ja halu nähdä maailmaa ei kuitenkaan katoa. Jatkossakin kaivataan mahdollisuuksia hakea uusia kokemuksia ulkomailta. Suomalaiset maailmalla -tiimi uskookin, että ilmastonmuutoksen ja esimerkiksi etätyömahdollisuuksien yleistymisen myötä ulkomailla asuminen ja pitkäaikainen oleskelu kasvattavat suosiotaan lyhyiden viikonloppureissujen sijaan.

– Suomalaiset ovat jatkuvasti tietoisempia hiilijalanjäljestään sekä mahdollisuudestaan vaikuttaa siihen, ja se on mahtavaa. Ilmastonmuutos pakottaa meitä kaikkia punnitsemaan valintojamme, ja yksityishenkilön vuosittaisista hiilidioksidipäästöistä jopa suurin osa voi koostua matkustamisesta. Pienillä muutoksillakin on suuri vaikutus, kun ne kertaantuvat, Ahonen toteaa.

Mitä pidit jutusta?
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa