Matkailu Uutiset

Työryhmä selvittää Aurinkorannikon turismin hiipumisen syitä

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Mijas Pueblon valkoinen kylä on yksi Aurinkorannikon turismin vetonauloista.

Andalusian turistiviranomaisten muodostama työryhmä tutkii parhaillaan, miksi Aurinkorannikko ei kiinnosta turisteja yhtä paljon kuin ennen.

Andalusian turistiviranomaisten muodostama työryhmä tutkii parhaillaan, miksi Aurinkorannikko ei kiinnosta turisteja yhtä paljon kuin ennen.

Tilastojen mukaan Málagan lentokentän kautta Aurinkorannikolle saapuvia turisteja oli tämän vuoden elokuussa 2,5 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden elokuussa. Myös loma-asuntojen vuokraajat vahvistavat turistien määrän olleen  selvästi laskemaan päin. Alalla oli huomattu hiljenemistä jo heinäkuussa.

Vuosi 2017 oli Aurinkorannikolla kaikkien aikojen ennätysvuosi turismin näkökulmasta.

Trendi näyttäisi kuitenkin koskevan vain Aurinkorannikkoa. Andalusiassa esimerkiksi Sevillassa ja Granadassa turistien määrä kasvoi merkittävästi kuluneen kesän aikana. Sevillan lentokentän matkustajamäärät kasvoivat peräti 23  ja Granadan 31 prosenttia heinäkuussa. Málagan lisäksi vain Almeria kärsi turistien vähenemisestä.

Aurinkorannikon osuus koko Andalusian turismista on noin 40 prosenttia.

Melko varmaa on, että sekä brittien että saksalaisten turistien väheminen sekä Turkin ja Tunisian uusi nousu turistikohteina ovat osaltaan ilmiön taustalla.

Ilmiön syvempiä syitä setvimään on nyt asetettu turismin asiantuntijoista koostuva työryhmä, joka kokoontui ensimmäisen syyskuun puolivälissä. Kunhan tulokset selviävät, niiden perusteella päätetään mahdollisista uusista toimista ja jo suunniteltujen aktiviteettien muokkaamisesta suunnan kääntämiseksi.

Alustavia tuloksia odotetaan jo lokakuun alkuun mennessä.

Lähde: Sur

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa