Blogi

Trolleja ja enemmän trolleja

 

Nyt en viittaa peikkoihin, vaikka ovatkin aikamoisia mörrimöykkyjä. Trolli on internet-slangisana ja tulee englannin kielestä trolling (vetouistelu, tekniikka, jota kalastajat käyttävät kalastukseen).

Trolli on yhtä kuin valeuutiset, ja niitähän riittää internetin ihmemaailmassa, tuskin kukaan on välttynyt niiltä. Trollin tarkoitus on valehdella ja luoda eripuraa ja vastakkaisuuksia ihmisten kesken. Veikkaanpa, että tänä vuonna trolleja tulee ennätysmäärä: onhan USA:ssa vaalit, joihin ainakin Venäjä, Kiina, Pohjois-Korea, Kuuba ja Saudi-Arabia haluavat sekaantua.

Mutta kyllä tämä trollaus sekoittaa mattimeikäläisenkin elämää, joskus on vaikeata tulkita uutisen totuudenmukaisuus. USA:n presidentti Trump sai silmiinsä uutisen, että siivousaineita nauttimalla kukistetaan koronavirus, sitäpä sitten telkkariin toitottamaan. Monet menivät lankaan. Popsi pala saippuaa ja juo lipeät päälle, et ainakaan koronaan kuollut.

Suomessa trollista käytetään myös sanaa provo (provokaatio). Sitähän on MV-media harrastanut mielin määrin. Muutama vuosi sitten, kun Suomeenkin vieri suuri joukko pakolaisia, MV otti asiakseen puuttua poliittiseen keskusteluun. Julkaisi artikkelin kuvan kera, kuinka tumma pakolainen halaa pientä suomalaista kirkassilmä silkohapsi-tyttöä. Selvästikkin pedofiili. Uutinen meni moneen suomalaiseen kuin häkä, jopa paikalliseen toimittajaan, joka jakeli uutista somessa. Totta sen on oltava, onhan siinä kuvakin todisteena. Mutta valitettavasti vanha sanonta ”kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa” ei pidä enää paikkaansa.

Ja nyt kansa varokaa, Bill Gates onkin uusi antikristus, haluaa asentaa mikrosirun kansalaisiin tulevan koronarokotteen yhteydessä.

Nyt epäilevä Tuomas kunniaan!

Kimmo Sahlman

Mitä pidit jutusta?
+1
2
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa