Pikauutiset

Torstain pikauutiset

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Uutiskatsaus Espanja 16.5.219

Uutiskatsaus Espanja 16.5.219

Espanjan poliisilla oli alkuviikosta suuri hasiksen kuljetukseen liittyvä operaatio jonka yhteydessä pidätettiin 57 henkilöä.

Eilen keskiviikkona päästin Málagan alueella yli 30 asteen lämpötiloihin, mutta loppuviikosta lämpötilojen pitäisi olla hieman matalampia.

Baleaareilla tutkitaan mahdollista henkirikosta jonka uhrina on ollut nainen.

Espanjassa odotetaan kiivaasti Fernandon Alonson tähdittämää Indy-500 kilpailua. Kisa ajetaan Toukokuun 26. päivä ja Alonson odotetaan menestyvän. Eilen Alonso kolaroi testeissä hieman ajokkiaan ja aiheutti sydänten tykytyksiä Espanjassa.

Pääministeri Sanchezilla pitää kiirettä. Hallitusneuvotteluiden lomassa hän joutuu lepyttelemään Brysseliä budjettimuutosten johdosta, mutta myös Katalonian tilanne vie oman aikansa. Yhtenä Sanchezin missiona vaikuttaa olevan jonkinlaisen pysyvän yhteistyön ja ajatustenvaihdon solmiminen ajoittain protestoiville katalaaneille.

Málagan keskustan alueella lyhyt pätkä asfaltoitua tietä romahti eilen luultavasti kuljetusrekan painon vaikutuksesta.

Málagan alueella poliisi tutkii 18-vuotiaan Adrian Núñez -nimisen miehen katoamista.

Ekologinen ajattelu on joka viikko nykyään uutisissa eri medioissa. Uusimpia teemoja on muodostaa hotelleille yhteisö, joka kantaa ideaa muovijätettä tuottamattomasta turismista.

Kommentti: Olisi mielenkiintoista tietää, miten Espanjassa suhtauduttaisiin ympäristöön elleivät muualta Euroopasta tulleet turistit vaatisi ekologisia toimia matkatoimistojen yhteistyökumppaneilta.

Marbellan alueella poliisi on pidättänyt kaksi Italian kansalaista, jotka olivat varastaneet koruja jopa 0,6 miljoonaan euron arvosta.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa