Pikauutiset

Torstain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 13.6.219

Uutiskatsaus Espanja 13.6.219

Ajoittain Espanjan valtion ja eri kaupunkien rahan jakaminen ihmetyttää satunnaisen kansalaisen lisäksi myös muiden maiden edustajia. Viimeisimpänä erikoisuutena voisi pitää Madridin kaupungin jakamaa 30 miljoonan euron pottia, joka on kanavoitu pääomasijoitusyhtiöille erilaisiin projekteihin.

Kesän ja korkeiden lämpötilojen johdosta on hyvä muistaa että autojen sisälämpötilat voivat nousta hyvinkin korkeiksi. Erään Espanjalaisen lehden laskelman mukaan 20 asteen ulkolämpötilassa auton sisälämtötila voi kohota puolessa tunnissa liki 40 asteeseen. Ulkolämmön ollessa 30 astetta, saman noin 40 asteen sisälämpötilan saavuttaminen vie vain noin 10 minuuttia. Älä siis jätä lastasi tai kotieläintäsi kesällä suljettuun autoon.

Espanjassa on mahdollisesti tulossa miljardiluokan oikeudenkäynti, jossa eräitä Espanjan suurimpia pankkeja ja rahoituslaitoksia tutkitaan erilaisista rikoksista. Mikäli oikeudenkäynti toteutuu, saatetaan siinä nähdä mahdollisesti Euroopan oikeushistorian suurimpia korvausvaateita ja tuomioita. Osallisten lista ja joitakin euromääräisiä summia, joita epäillään siirretyn tai maksetun rikollisen tunnusmerkistön mukaan löydät seuraavasta linkistä:
https://cincodias.elpais.com/cincodias/2019/06/12/mercados/1560349648_796645.html

Espanjalaiset telealan jätit investoivat miljardiluokan panostuksilla Saksan 5G-verkon markkinoille.

Kommentti: Tässä kohdin on syytä muistaa, että eräs suomalainen yhtiö maksoi takavuosina myös teoreettisesta ilmatilan ja taajuuksien käytöstä noin miljardin verran veronmaksajien rahoja, jotka menetettiin kokonaisuudessaan. Se, että tapahtumassa ei järjestetty käytännössä minkäänlaista jälkipyykkiä kertoo jotakin suomalaisen hyvävelitoiminnan laajuudesta, vaikka meillä ei virallisten tietojen mukaan korruptiota olekaan…

Espanjan keskuspankki määrää Santanderille yli 4 miljoonan euron sakot koska se ei noudattanut sille annettuja määräyksiä. Asia koskee tilanteita jossa asiakkaille on jätetty kertomatta lainojen ja muiden tuotteiden todellisia kuluja.


Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kännissä rattiin

Tällä viikolla julkistettiin tutkimus, jonka mukaan suomalaiset suhtautuvat rattijuopumukseen muihin eurooppalaisiin...
Marjatta Jabe

Muistoja menneestä

Stadilaiset viettivät 10-vuotisjuhliaan. Avajaisissa muistelin omaa nuoruuttani. Vapun jälkeisenä päivänä 1945...

Viikon kysymys

Huolestuttaako rattijuoppojen määrä Espanjan liikenteessä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa

Varaa saunavuoro: (+34) 646 111 203