Blogi

Toisen kuolema, toisen leipä

 

Nyt en puhu hautausurakoitsijoista, vaan liike-elämästä näinä korona-aikoina. Kaikkihan tiedämme, että ravitsemusliikkeet, autovuokraamot, hotellit ja koko turismi ovat tyhjäkäynnillä, mutta on aloja, joille pandemia on ollut kultakaivos.

Kauneusklinikat käyvät ylikuumina Espanjassa, jonot jo parisen kuukautta. Nyt jos koskaan porukka haluaa nostattaa kasvojaan ja imeä pois rasvojaan. Onkohan niin, että loma- ja ravintolamenojen kutistumiset ovat lihottaneet kukkaroa.

Yksi varma tekijä on myös lisääntyvät videopuhelut ja -konferenssit. Nyt ei riitä että katselee aamuisin peiliin hampaita harjatessa, vaan videopuhelun pirahtaessa katsoo myös oma kurttunaamasi sinua, ei ainoastaan langan toisessa päässä oleva. Kohta kaiketi on tehtävä kotistudio, järkättävä valaistus ja mentävä meikkikouluun, tai sitten botoxille. Aurinkolasit päässä ei ole kohteliasta rupatella, tuhkakupit piiloon puhelimen pirahtaessa, hiukset harjattava, ja onko nyt hampaat tarpeeksi valkaistut. Nyt myös tietyt viranomaiset harrastavat videopuheluita, kuten Salud Responde. Haluan jatkaa puhelua pimeässä kylpyhuoneessa.

Toisen kultakaivoksen löytäjiä ovat ruokamarketit. Diario Sur kertoo, että markettien myynti kolminkertaistui vuonna 2020. Nyt kokataan kotona. Saamme unohtaa “Tanssii tähtien kanssa”, nyt liehutaan keittiössä “MasterChef Celebrityn” tahtiin. Ainakin Espanjassa. En ole koskaan aikaisemmin nähnyt yhtä paljon ruokareseptejä digitaalisessa lehdistössä. Ymmärrän, en oikeastaan edes muista, milloin viimeksi tämä pariskunta nautti illallista ravintolassa.

Sain tarjouksen ostaa kotikyläni 150 vuotiaan Valistustalon. Katsotaan kuinka käy. Mutta jos kerran olemme jo ostaneet kansakoulun ja kylän vanhan porttolan Ranskassa, niin eikös se olisi kirsikka kakussa?

Kimmo Sahlman

Mitä pidit jutusta?
+1
6
+1
13
+1
1
+1
4
+1
2
+1
6

Kolumnit

Mika Heikkilä

Shoppailumania

Korona-aikana olen löytänyt verkkokaupat. Kivijalkakauppojen kannattajalle se aiheuttaa suurta syyllisyyttä. Olen...
Suvi Kauranen

Sivistymätöntä!

Tietämättömyys ja sivistymättömyys tapasivat olla häpeän aihe. Vasta näinä vuosina täysprimitiivit...

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa