Ravintolat

Tipi Tapan keittiö yllättää, aina positiivisesti

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Tipi Tapa on suomalaisille tuttu ravintola Fuengirolassa jo yli kahden vuosikymmenen ajalta. Siellä on nautittu herkullisia tapaksia tai tukevia pihvejä mukavassa ympäristössä.

Juuri ennen koronakaranteenin alkua Tipi Tapa teki isolla terassillaan täydellisen remontin. Tila laitettiin uuteen uskoon lattiasta kattoon saakka. Nyt se on tyylikkäästi sisustettu ravintolasali mukavine kalusteineen.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Jättikatkaravut pilpil -tyyliin ovat herkkua kielelle ja silmälle

Tipi Tapan nimi viittaa tapas -ravintolaan. Myös sitä se on, ravintolasta löytyy laaja lista annoksia, joita voi nauttia joko pieninä tapaksina tai isompina annoksina. Myös salaatteja listalla on mukavasti tarjolla, Tipi Tapan vuohenjuustosalaatti on lajinsa paras. Muutenkin vuohenjuustoa saa Tipi Tapassa monella tapaa laitettuna, karamellisoitua versiota kannattaa myös ehdottomasti maistaa.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Vuohenjuustoa, kirsikoita ja mustikoita. Nam.

Tapas -listalta voisi vuosien kokemuksella nostaa esiin vaikkapa täytetyt kananmunat, burgosista kotoisin olevan morcillan (mustamakkara) tai pekoniin kääräistyt juustotäytteiset kesäkurpitsarullat. Vaihtoehtoja on paljon, kasvissyöjä, merenelävistä pitävä ja lihansyöjä löytävät kaikki omat herkkunsa.

Suomalaista lihaa

Todellinen Tipi Tapan erikoisuus on suomalainen liha. Kaksi kertaa peräkkäin arvostetussa World Steak Challengessa suomalainen ayshire -rotuinen liha on valittu maailman parhaimmaksi ja laadukkaimmaksi lihaksi. Samassa kisassa on mukana ollut parhaat lihantuottajat Argentiinasta, Brasiliasta, USA:sta ja kaikista merkittävistä lihantuottajamaista.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Ravintoloitsija Juan Garcia leikkaa ylpeänä mainiota suomalaista lihaa.

Tipi Tapan omistaja Juan Garcia luki alan lehdistä asiasta ja päätti selvittää, onko tätä huippulihaa mahdollista saada Espanjasta. Pitkähkön etsinnän jälkeen löytyi tukkuri, joka ryhtyi hankkimaan kyseistä lihaa.

-Suomalainen liha on saanut erinomaista palautetta. Lihan maku on todella intensiivinen ja sen pinta on täydellisesti marmoroitunutta. Olen ylpeä saadessani myydä asiakkaille näin laadukasta lihaa, Garcia toteaa.

Testiryhmämme söi suomalaisesta lihasta valmistetun välikyljyksen. Ei tarvinnut ravintoloitsijan ylpeyttään niellä, niin hyvää liha oli. Tällainen liha ei tarvitse seurakseen mitään kastikkeita, ripaus pippuria ja sormisuola ovat riittävät lisukkeet herkutteluun.

Tipi Tapa sijaitsee Fuengirolan länsipäässä samalla alueella kaupungin härkätaisteluareenan kanssa. Kun kirjoittaa Google mapsiin osoitteen Calle Málaga 4, perille on helppo löytää. Ravintolassa on normaaliaikaan tiistaisin ja lauantaisin flamencoesityksiä, ne palaavat ohjelmistoon, kunhan koronakaranteenista selvitään.

Antti Pekkarinen

Oheisella videolla Juan Garcia leikkaa lihaa.

https://www.facebook.com/tuiskup/videos/10220579323445568/

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa