Blogi

Tiedän, luulen tietäväni, arvaan

 

”Ignorant, quem portum petat, nullus suus ventus est”. Noin napakasti muotoili keisari Neron neuvonantajanakin mainetta niittänyt filosofi Lucius Annaeus Seneca, eli Seneca nuorempi, kun kirjettä ystävälleen Luciliukselle rustasi noin vuonna 64.

Jos Seneca olisi kaiken maailman stoalaisuuksien sijaan käyttänyt aikansa suomen kieleen tutustumiseen, hän olisi saattanut muotoilla asiansa jokseenkin niin, että ”Jos mies ei tiedä mihin satamaan pyrkii, ei mikään tuuli ole suosiollinen”.

Tuo varsin simppeli viisaus on osoittanut vinhaperäisyytensä lukuisia kertoja, eikä vähiten tämän meneillään olevan korona-arvonnan suhteen.

Ensin ei ole muka virusta missään. Sitten sitä on siellä ja täällä, yhtäkkiä joka puolella. Välillä näyttää siltä että Väyrystä ja torakoita lukuun ottamatta kuolevat kaikki, nyt näyttää taas siltä että joku muukin voi jäädä henkiin.

Maskit? Ihan turhia. Tai oikeastaan haitallisia. No, ehkä ne voi jotain auttaa. Kyllä ne auttaa. Ei kuitenkaan paljoa. Mutta laitetaan ne silti pakollisiksi.

Vain laumasuoja voi pelastaa. Jaa, mutta nykytahdilla sellainen saadaan joskus 20 vuoden päästä. Että nopeammin pitäisi levitä? Ei kestä terveydenhuolto. Rokote? Jaa-a, joskus tai jouluna, muttei vielä ensi jouluna. Pakko saada yhteiskunta rullaamaan. Ei voi, tartunnat räjähtää. Ai niin mutta köyhyyskin tappaa.

Ei tietenkään ole ihme, että koronan selättämisessä on satama hukassa, sen verran pyytämättä ja yllätyksenä tämä katastrofi on silmille lävähtänyt. Tämän arpomisen myötä tekisi mieleni todeta, että toistaiseksi pandemiaa on hoidettu perisuomalaisen letkajenkan askelilla. On ollut sivupotkua milloin oikeaan, milloin vasempaan, välillä jopa hyppy eteen, kunnes sitten taas taakse.

Kunpa seuraavaksi olisi jo niiden kolmen eteen hypyn vuoro.

Janne Leipijärvi

Mitä pidit jutusta?
+1
12
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa