Matkailu

Teneriffa, Teiden valtakunta – VOITA MATKA KAHDELLE

Teneriffa on Kanarian saariryhmän suurin saari. Teneriffalla sijaitsee myös Espanjan korkein vuori Teide. Se on Teneriffan mahtavin ja kuuluisin nähtävyys.

Lue alla oleva juttu tarkasti. Klikkaa sitten oheisesta kilpailulinkistä (voita matka Teneriffalle), vastaa kysymykseen ja anna yhteystietosi. Okein vastanneiden kesken arvotaan kahden hengen matka puolihoidolla Málagasta Teneriffalle 9.-13.2.

Voita matka Teneriffalle

Teide jakaa Teneriffan kahteen selvästi ilmastoltaan erilaiseen osaan. Vuoren pohjoispuolella on usein pilvistä, sumuista ja joskus jopa sateista. Eteläpuolella aurinko paistaa lähes vuoden jokaisena päivänä.

Teide on monella tapaa pysäyttävä näky. Jo lentokoneesta Teneriffalle saapuessa se kiinnittää huomion. Pilvisellä kelillä näky on jopa pelottava. Yhtäkkiä pilvimerestä nousee massiivinen vuori, joka kohoaa vielä yli kilometrin pilvien yläpuolelle.

Sopivalla kelillä Teide on maaginen näky lentokoneen ikkunasta.

Autolla vuorta lähestyttäessä matkalle osuu henkeäsalpaavia maisemia. Jähmettyvä laava ja eroosio ovat tehneet kiviaineksesta uskomattomia taideteoksia. Monelle niistä on annettu nimikin, esimerkiksi kuningattaren korkokenkä. Moneen kivimuodostelmaan liittyy myös paljon myyttisiä tarinoita.

Teiden kansallispuisto julistettiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 2007. Vuorta ympäröivästä laavasta on muodostunut mielikuvituksellinen maisema. Eri metallit ja kivilajit vaihtelevat ja väri karussa maaperässä vaihtelee vihreästä punaiseen ja mustasta valkoiseen.

Karua on, mutta värit vaihtelevat.

Nämä maisemat ovat houkutelleet useita elokuvantekijöitä. Teiden maisemat luovat mielikuvaa kuusta tai yleensä avaruudesta. Star Wars tai Apinoiden planeetta -elokuvia ei kuitenkaan Teiden juurella ole kuvattu, vaikka sellainen huhu matkaoppaiden suussa kiertääkin.

Teiden faktoja:
-Maailman kolmanneksi korkein tulivuori
-Espanjan korkein vuorenhuippu
-Korkeus merenpinnasta 3.718m
-Korkeus ympäröivän meren pohjasta noin 7.000m
-Purkautunut viimeksi vuonna 1909
-Tulivuori on edelleen aktiivinen

Matkatoimisto Meriatur.com järjestää helmikuussa ryhmämatkan Teneriffalle. Matkan ohjelmaan kuuluu myös vierailu Teiden kansallispuistossa. Lue lisätietoja matkasta osoitteessa https://meriatur.com/retket/?Block=tour&id=17

 

Antti Pekkarinen

Mitä pidit jutusta?
+1
34
+1
4
+1
0
+1
2
+1
1
+1
1

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

  Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin...

Viikon kysymys

Rauhoittuuko Yhdysvaltain tilanne vallanvaihdon jälkeen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa