Uutiset (älä käytä)

Taximafia kuohuttaa Málagan lentokentällä

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Espanjalaiset taksikuskit haluavat ilman lupia ajavat laittomat taksit kuriin.

Aurinkorannikolla toimii useita suomalaisia henkilökuljetus yrityksiä, jotka eivät saa ajaa lentokenttäkuljetuksia. 

Aurinkorannikolla toimii useita suomalaisia henkilökuljetus yrityksiä. Alan lupapolitiikka on nihkeää ja varsinkin Málagan lentokentällä kontrolli on tiukkaa.

Ainakin yhden suomalaisen yrittäjän pikkubussi on tällä hetkellä poliisin hallussa, johtuen puutteellisista luvista.

– Tilanne on täysin absurdi. Vuoden jokaisena päivänä kentälle laskeutuu satoja suomalaisia, joista monet tarvitsisivat kuljetuspalvelua suomen kielellä. Osoitteiden ja paikkojen selittäminen espanjaksi ei onnistu läheskään kaikilta.

– Andalusian maakuntahallinto ei ole moneen vuoteen myöntänyt yhtään lupaa kuljetusyrityksille ja vanhan liiton taksikuskit ovat valmiita vaikka väkivaltaan, mikäli heidän tontilleen astutaan, sanovat suomalaiset kuljetusyrittäjät.

Taksilupa virallista tietä maksaisi vain muutaman kympin. Tällä hetkellä pimeillä markkinoilla lupia myydään jopa 40.000 euron hintaan. Nykyiset säännöt ylläpitävät mustan pörssin kauppaa ja muutenkin alalla pelaavat mafian säännöt.

Taksi- ja kuljetuslupien myöntämisessä on vaihtelevaa käytäntöä Euroopan maissa. Suomi ja Espanja ovat kuuluneet tiukasti säänneltyihin maihin. Suomessa luvat vapautuvat ensi vuoden alussa ja niin pitäisi tapahtua myös Espanjassa.

– Saa nähdä kuinka käy. Yleensä Espanjassa aina otetaan käyttöön siirtymäaikoja tai sitten uusia sääntöjä ei yksinkertaisesti toimeenpanna. Se tekee tästä liiketoiminnasta varsin epävarmaa.

– Jollain on elettävä, eli vähän riskillä mennään ja lentokentällekin suomalaisia viedään. Toivotaan, että ensi keväänä tätä työtä saisi tehdä ihan luvan kanssa.

Aiemmin tällä viikolla ilmestynyt SE-lehti kertoi, että Málagan poliisi on ottanut tänä vuonna kiinni 118 luvatonta kuljettajaa. Yli puolet kiinnijääneistä on ollut ns. VTC-kuljettajia, eli tilauksen perusteella liikennöiviä.

Suomalaiset yrittäjät ovat juuri näitä. Suurin osa pidätyksistä on tapahtunut lentokentän alueella.

Fuengirola.fi haastatteli useaa suomalaista kuljetusyrittäjää. Kukaan heistä ei halunnut kommentoida asiaa omalla nimellään, koska ilmiannon riski olisi ilmeinen.

Antti Pekkarinen

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa