Blogi

Tanssin taika

Tanssiessa unohdamme kaikki murheemme. Tanssi tempaa meidät mukaansa matkalle, josta emme halua palata. Matkalle syvälle oman onnen ytimeen, jossa voimme olla täysin vapaita. Voimme nauttia rinta rottingilla, heittäytyä huoletta tanssin vietäväksi ja antaa palaa!

Lukuisat tutkimukset osoittavat tanssin tekevän meille hyvää kokonaisvaltaisesti, eikä suotta! Tanssi monimuotoisuudessaan on upea harrastus: fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kokonaisuus. Tanssissa kohtaavat liike, kosketus ja tunne.

Fyysisesti tanssi saa veremme kiertämään kohisten, sydän sykkii rytmiin, hikikarpalot nousevat pintaan ja kehomme herää eloon. Saamme yhteyden fyysiseen minään, lihakset aktivoituvat ja jäykkyys kääntyy notkeudeksi. Tanssiessa hengitämme syvemmin ja olemme elossa voimakkaammin.

Tanssi aktivoi aivojamme ja virkistää muistiamme. Vahvistumme psyykkisesti ja rohkaistumme rikkomaan omia rajojamme. Olemme valmiimpia ylittämään itsemme ja kokemamme kautta itseluottamuksemme kasvaa. Koemme, että meidät hyväksytään sellaisena, kuin olemme, me riitämme. Luotamme itsemme tanssin käsiin, uskallamme ja onnistumme.

Tanssin sosiaalisuus tuo meidät, nykyään niin harvinaisten, kohtaamisten alkulähteille. Katsomme silmiin, otamme kädestä kiinni, meitä pidellään ja kaikki tapahtuu luonnollisesti. Kohtaamme ihmisiä, vuorovaikutamme ja koemme kaiken yhdessä. Kukaan ei jää yksin ja tunnemme kuuluvamme yhteiseen missioon.

Tanssin taika kuuluu meille jokaiselle. Meillä kaikilla on onni ja oikeus löytää oma tiemme tanssien, omalla ainutlaatuisella tyylillä ja omin ehdoin. Löytää tanssija omasta sisimmästämme, avata siivet ja lentää!

Anna Sainila /

Tanssinopettaja, Tanssikoulu Anna Palaa! – Sofia-opistolla

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa