Blogi Pääkirjoitukset

Syysunelmia ja kevätmuistoja

Olihan kevät. Aurinkorannikollakin paljon vaikuttava yksisilmäinen nettinörtti Jyri Turunen määritteli ajan klassisen tyylikkäästi design t-paidassa. Paidan rintamuksessa luki yksiselitteisesti vittujen kevät.

Kun hakemalla hakee, kuluneesta keväästä voi löytää positiivisiankin asioita, mutta isossa kuvassa kaikki meni päin seiniä. Aivan kuin säiden jumalakin olisi nähnyt tuskan, Aurinkorannikolla oli kuluneena keväänä vähiten aurinkoisia päiviä koko mittaushistorian aikana.

Se siitä. Kevät on mennyt, nyt eletään kesää ja katsotaan tulevaisuuteen. Espanjan pääministeri on luvannut, että heinäkuussa maan portit avataan ulkomaisille turisteille. Myös suomalaisille. Alkuun ei mitään suurta aaltoa ole odotettavissa, mutta syksyn tullen suomalaiset kyllä palaavat tutuille talvisijoilleen Espanjan lämpöön.

Lentoyhteydet saattavat muodostua pullonkaulaksi ainakin alkuun. Finnair lähtee liikkeelle hyssytellen ja Norwegianin tekemisistä ei ota selvää edes tarotkortteja nosteleva mustalaiseukko.

Onneksi markkinataloudella on taipumus korjata omat puutteensa. Jos perinteiset toimijat eivät pysty ottamaan haltuunsa kermankuorintareittiä Helsingin ja Málagan välillä, tilalle astuvat uudet toimijat. Ensin ehkä pienet, mutta pidemmällä aikavälillä jopa Lufthansan kaltainen jättiläinen on varmasti kiinnostunut tästä rahakoneesta. Lufthansalla, kuten kaikilla muillakin maailman lentoyhtiöillä olisi nyt käyttöä jatkuvalle tulovirralle.

Pidetään mieli positiivisena ja vietetään iloinen kesä. Maailma ei ehkä koskaan ole samanlainen kuin se oli ennen koronakevättä. Uskotaan, että se on parempi.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
8
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa