Blogi Pääkirjoitukset

Syksyn tullen

 

Elämme käännekohtaa koronakriisin ratkaisun osalta. Maailma on elänyt kohta vuoden poikkeustilassa. Nyt virusta vastaan on päästy taistelemaan pitkään odotetun rokotteen voimin.

Britanniassa rokotukset ovat jo hyvässä käynnissä, muualla Euroopassa odotetaan lähtölaukaisua Euroopan komissiolta. Päätös rokotteiden myyntiluvasta pitäisi tulla aivan lähipäivinä. Sen jälkeen tie on avoin.

Käytettävissä olevien tietojen mukaan Espanjassa ja täällä meillä Andalusiassa rokotusohjelma käynnistyy jo tämän vuoden puolella. Uutinen on kaikella tapaa positiivinen.

On kuitenkin hyvä muistaa, että ensimmäiset rokotukset eivät vielä pelasta maailmaa. Aluksi rokotteen saavat vaikeimpia riskiryhmiä hoitava henkilökunta ja sen jälkeen pahimmat riskiryhmät. Laajemmat kansanosat niin Espanjassa kuin Suomessa pääsevät suojan piiriin vasta myöhemmin keväällä, toivottavasti viimeistään kesällä.

Aurinkorannikon ja sen tärkeimmän elinkeinon, matkailun osalta tulevaisuuteen voidaan nyt katsoa huojentunein mielin. Ensi kevät tulee vielä olemaan kitumista ja kärvistelyä, mutta kesällä ja syksyllä on odotettavissa todellinen matkailubuumi. Patoutunut kysyntä pääsee purkautumaan ja ihmiset hakeutuvat lempipaikoilleen etelän lämpimään.

Alueen suomalaisyritysten näkökulmasta ensi syksyyn kerääntyy suuria odotuksia. Ne yritykset, jotka ovat pandemian aikana pystyneet uusiutumaan ja hiomaan toimintojaan ovat vahvoilla. Toisaalta kassat ovat puolentoista vuoden rospuuton aikana kuivuneet lähes olemattomiin ja uusi alku vaatii kovia panostuksia.

Esille nousevat yrittämisen tärkeimmät ylläpitävät voimat; luovuus ja innovatiivisuus. Niiden avulla yritysten on mahdollista saada koronakurimuksen aikaansaamat velat maksettua. On jopa mahdollista, että yrittäjän horisontissa näyttäytyy päivä, jolloin uurastamisesta jää jotain käteen. Vuoristoneuvos Tuuran sanoin: Voi sitä ilon ja onnen päivää!

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
45
+1
6
+1
3
+1
3
+1
0
+1
2

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

  Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin...

Viikon kysymys

Rauhoittuuko Yhdysvaltain tilanne vallanvaihdon jälkeen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa