Matkailu

Suosikkiretki: Suuntana sherrybodega, Cádiz ja Arcos de la Frontera

Cádizin ylväs katedraali. (Kuva: Anssi Marstela)

Maailmankuulu sherrykaupunki Jerez ja Länsi-Euroopan vanhin kaupunki Cádiz ovat jälleen lokakuussa kiehtovan kaksipäiväisen retken pääkohteet. Matkan kruunaa vierailu kauniissa Arcos de la Fronteran kylässä.

 

Matka alkaa sherryn saloihin perehtymisellä Jerezissä, vuonna 1835 perustetussa kuuluisassa Gonzáles Byass Tio Pepe -bodegassa. Ryhmä pääsee tutustumaan sherryviinien valmistukseen tässä perheyrityksessä, joka toimii jo viidennessä polvessa.

Perheyrityksen vanhin bodega Tio Pepe on myös yksi koko Espanjan tunnetuimmista tuotemerkeistä. Ympäri maailmaa se tunnetaan myös oivaltavasta logostaan – viinipullon mallisesta hahmosta, joka on pukeutunut punaiseen sombreroon ja takkiin.

Cádiz ihastuttaa luonteellaan

Jerezistä matka jatkuu Atlantin rannalle Cádiziin. Provinssin pääkaupungin asemasta huolimatta Cádiz on saanut jereziläisiltä lempinimen pueblo de Jerez, Jerezin kylä. Cádizissa on nimittäin vain reilut 120 000 asukasta, kun taas Jerezissä asukkaita on noin 213 000.

Vain 12 neliökilometrin kokoinen kaupunki on joka suunnasta meren rajaama, ja näin ollen asutus on asettunut hyvin tiiviille alueelle. Pienuudestaan huolimatta kaupunki on vilkas, ja vanhan keskustan tapasbaarit ja terassit täyttyvät paikallisista niin valoisaan kuin pimeäänkin aikaan.

Vuonna 1492 alkaneen Amerikan valloituksen jälkeen Cádiz toimi maantieteellisesti otollisen sijaintinsa ansiosta porttina uuden maailman ja Euroopan välillä, houkutellen myös paljon ulkomaalaisia. 1700-luvulle tultaessa Cádizista oli muodostunut kansainvälisesti merkittävä keskus.

Kaupunkiin kohosi useita nykypäiviin säilyneitä nähtävyyksiä, kuten barokkia ja uusklassismia edustava katedraali. Cádizin katukuva poikkeaa monen andalusialaisen kaupungin arkkitehtuurista. Ruutukaava suorine katuineen ja talot tuulelta suojaavine erkkereineen aikaansaavat jopa keskieurooppalaisen vaikutelman.

Takaisin Aurinkorannikolle matkataan Arcos de la Fronteran kylän kautta. Tämä suloinen pikkukylä tarjoaa vastapainoa kaupunkimaisemille, sillä 30 000 asukkaan kylä kohoaa keskellä Cádizin vuoristoa.

Meriaturin retki järjestetään 17.–18.10.

Marena Ahonen

Mitä pidit jutusta?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Missä mallissa ovat kesälomasuunnitelmasi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa