Tässä yhteydessä puhutaan eniten naisten asemasta. Naiset ovat tuolla kaukaisessa vuoristomaassa täysin alistetussa asemassa, oikeastaan miesten orjia. Todella huvittavalta tuntui somekeskustelu Suomessa naisten asemasta frisbeegolfkentällä. Kuulemma tämä on maskuliinisuutta tihkuva laji, jossa naisia katsotaan vähän niin kuin ylen. Olipa joku mies mennyt hormonitohkeissaan tokaisemaan naisten olevan parhaimmillaan, kun heitä katselee takaapäin heittotilanteessa. Siitä lausahduksesta sitten nousi älämölö somessa. On se sitten niin kamalaa kun naisten takaliston pyöreyden treenaus on hottia, eikä sitä tulosta sitten saisi mies katsellaan nauttia, kuka sitten ja ketä varten?
Olisiko sitten parempi mennä afgaaninaisten asemaan ja peitetään kaikki pupilleja myöten. Pikku tatuointi sandaaleista vilahtamaan kantapäästä, siinä kaikki. Minulla on varmaan ollut sitten virheellinen käsitys naisten kauneudenhoidon tarkoitusperistä, oletin heidän haluavan heitä katsottavan, niin miehet kuin naiset, jopa sillä silmällä. Joskun nuorempana tuli oikein mieleen pyydykset, sori ja anteeksi tämä väärässä luulossa elämiseni. Peittäkää sitten perkele jos katselu kamalasti kolahtaa.
Onneksi on paljon naisia joille tekopyhyys ei kuulu arkeen eikä juhlaan, silloin he eivät elämäänsä tuhlaa. Naisellisuus on elämän suola. Eläinmaailmassa harvoin naaraat koristelevat ja ovat näin vain harmaata ”massaa” lisääntymisen ehdoilla. Siellä urokset pörhistelevät riikinkukon lailla. No, ei tuo piirre niin kovin vieras ole ihmismiehilläkään.
Miksi ei naisia sitten arvosteta urheilulajeissa niin kuin miehiä? Varmasti osittain johtuu siitä että miehet ovat ehtineet ensin kehittää yleisöystävällisimmät lajit mm. jalkapallo, jääkiekko, koripallo, paini, yleisurheilu, F1, jne. Turha sitä on itkeä jos ei naisurheilu kiinnosta kuin ehkä MM- tai olympiatasolla. Afganistanissa naiset ei saa urheilla lainkaan, kivitetään jos kisaillaan.
Niin ja vielä, kuinka moni uskoo afganinaisille kerättävän raha-avun (20€) menevän oikeaan osoitteeseen?
Vesa Uusi-Kilponen