Suomen ja Espanjan verosopimus voimaan heinäkuussa

Osa Espanjassa asuvista suomalaiseläkeläisistä voi odotella uuden lain mukanaan tuomia muutoksia kaikessa rauhassa kolmen vuoden siirtymäajan ansiosta.

Uusi Suomen ja Espanjan välinen verosopimus tulee voimaan heinäkuun lopulla ja sitä aletaan soveltaa vuoden 2019 alusta.

Espanjassa asuvien suomalaiseläkeläisten verotus ei välttämättä muutu heti, koska uudessa sopimuksessa on sovittu kolmen vuoden siirtymäajasta.

Siinä tapauksessa, että Suomesta saadut eläketulot verotetaan edelleen Espanjassa, suomalaiseläkeläisten verotus säilyy vanhan sopimuksen mukaisena siirtymäkauden ajan. Niitä eläkkeitä, joita ei veroteta Espanjassa, aletaan verottaa Suomessa heti vuoden 2019 alusta lähtien.

Vuonna 2017 Suomesta Espanjaan maksettiin eläkkeitä 2.700 henkilölle. Keskimääräinen eläke oli 1.769 euroa kuukaudessa.

Verosopimus Portugalin kanssa päättyy

Suomi on irtisanonut vuonna 1970 voimaantulleen verosopimuksen Portugalin kanssa, koska Portugalin parlamentti ei ole antanut ilmoitusta uuden sopimuksen hyväksymisestä.

Verosopimuksen voimassaolo ja soveltaminen lakkaavat 1.1.2019 lukien ja Suomi alkaa verottaa kaikkia Portugaliin maksettavia eläkkeitä.

Siinä tapauksessa, että Portugali ilmoittaa 1.12.2018 mennessä hyväksyneensä uuden verosopimuksen, tulee uusi sopimus voimaan ensi vuoden alusta, mutta Portugalissa veronalaisten eläkkeiden verotus muuttuu vasta kolmen vuoden siirtymäajan jälkeen vuonna 2022.

Vuonna 2017 Suomesta Portugaliin maksettiin eläkkeitä 520 henkilölle. Keskimääräinen eläke oli 3.561 euroa kuukaudessa.

Mitä mieltä olit kirjoituksesta?
  • Hyödyllinen (33)
  • Mielenkiintoinen (23)
  • Vanha uutinen (4)
  • Erinomainen (2)
  • Tylsä (2)