perjantai, maalis 29, 2024

Suomelan toiminta laajenee

Filip Bovin aloittaa Suomelan toiminnanjohtajana.

Pari vuotta sitten Aurinkorannikolle muuttanut Filip Bovin on valittu Fuengirolan suomalaisyhdistyksen, Suomelan toiminnanjohtajaksi.

– Suomelan hallitus yritti jo vuosi sitten löytää henkilön, joka alkaisi kehittämään yhdistyksen toimintaa, mutta he eivät vielä silloin valinneet ketään, Bovin kertoo.

Mikä sitten tekee Bovinista sopivan uuteen pestiin?

– Hallitus halusi henkilön, joka ymmärtää yhdistyksen tarpeet ja muistaa, mistä olemme kotoisin sekä kunnioittaa ja säilöö yhdistyksen kulttuuria, Bovin toteaa.

- Mainos -

Mitä tarkoitat yhdistyksen kulttuurilla?

– Suomelan toimintapiirit ovat vahvoja ja ne toimivat autonomisesti vapaaehtoisvoimin. Ja suurin osa toiminnoista on sisältynyt jäsenmaksuun, Bovin luettelee.

Toimintakausi Suomelassa kestää lokakuun alusta maaliskuun loppuu. Kausimaksu on 35 euroa.

– Ihmiset luottavat siihen, etten ole muuttamassa mitään.

Toiminnanjohtajan pesti on puolipäiväinen ja se on sovittu määräaikaiseksi. Bovin ei kuitenkaan halua puhua määräaikaisuuden pituudesta.

– Tehtävänä on kokeilla ja katsoa, miten työ lähtee sujumaan, ja tarvitseeko yhdistys toiminnanjohtajaa, Bovin kertoo.

Vahva identiteetti

Bovinin mukaan Suomela ei ole vain yhdistys, josta saa etua.

- Mainos -

– Yhdistystoiminta on nykyisin katoavaista, mutta Suomelan jäsenet ovat aktiivisia, minkä ansiota yhdistyksellä on oma identiteetti. Suomela on perustettu ja toiminut aina yhteisöllisesti, Bovin muistuttaa.

Bovin on pyörittänyt puolentoista vuoden ajan Suomelan tiloissa digi-kerhoa.

Suomelan toimitilat sijaitsevat tällä hetkellä Los Pacosissa. Niissä on toimintaa kauden aikana joka päivä aamusta iltaan, mikä tarkoittaa sitä, että yhdistys ei pysty laajenemaan.

– Yksi ensimmäisistä tehtävistäni on kartoittaa uusia toimitiloja, Bovin kertoo.

Toiminnanjohtaja on suunnannut silmänsä kohti Los Bolichesia.

– Siellä asuu paljon suomalaisia, joten kaikki eivät voi hyödyntää Los Pacosin tiloja.

Sen lisäksi Bovin aikoo parantaa yhdistyksen yhteistyöverkkoa.

– Alueella on paljon potentiaalia. Tarvitsemme parempaa synergiaa kaupallisten ja sosiaalisten toimijoiden välille, Bovin sanoo.

- Mainos -

– Aion olla yhteydessä niin suomalaisiin kuin Fuengirolan kaupunkiin. Yritysten kanssa voimme miettiä erilaisia etuja ja kertoa jäsenillemme luotettavista toimijoista. Bovin jatkaa.

Kolmanneksi Bovin aikoo kannustaa nuoria mukaan yhdistyksen toimintaan. Vuonna 1991 perustetulla Suomelalla on noin tuhat jäsentä.

– Emme ole käyneet läpi rekisteriämme, mutta uskon, että edelliskauden lopussa alkaneiden padel- ja frisbeegolf-kerhojemme ansiosta jäsenten keski-ikä on laskenut 60 vuodesta 50 vuoteen. Tulevaisuudessa tarkoituksemme on nuorentaa jäsenkuntaa työikäisiin ja lapsiperheisiin, Bovin lupaa.

Bovinilla on kokemusta nuorten kanssa toimimisesta. Hän on koulutukseltaan ala-asteen opettaja, mutta on työskennellyt lähes koko uransa yksityisopettajana tavoitteenaan kasvattaa ”ongelmanuorten” opiskeluintoa.

– Ensimmäisenä kartoitan yksilön tarpeen ja sen jälkeen räätälöin tavoitteen. Kun oppilaan itsetunto ja motivaatio nousee, niin nuoren halu opiskella kasvaa.

Bovinin oppilaat asuvat Suomessa ja tukiopetus tapahtuu netin välityksellä.

Perinteiset arvot

Etätyön takaaman vapaan liikkuvuuden takia Bovin pystyi muuttamaan Espanjaan.

– Ilmaston lisäksi arvostan espanjalaista kulttuuria. Ihmiset ovat lämpimiä ja kohteliaita. Täällä on vielä jäljellä perinteisiä arvoja kuten oven avaaminen vanhuksille tai vanhusten hoitaminen kotona, Bovin sanoo.

Vasta 36-vuotiaan Bovinin puheet voisi kuitata kohteliaana smalltalkina, jollei tietäsi hänen olevan kotoisin Venäjältä.

Siinä missä Suomi alkoi liberalisoitumaan jo 60-luvulla, niin Venäjällä perinteiset arvot ovat edelleen kunniassa. Venäläisissä perheissä on täysin normaalia esimerkiksi se, että isovanhemmat hoitavat lapsenlapsiaan, kun vanhemmat ovat töissä.

Bovin muutti Suomeen alle kymmenenvuotiaana. Hän puhuu monia kantasuomalaisia kauniimpaa kieltä ilman aksenttia.

Kaksi vuotta Rannikolla asunut Bovin kertoo pärjäävänsä myös espanjaksi.

– Ensimmäiset kaksi viikkoa opiskelin espanjaa intensiivisesti. Sen jälkeen olen ollut yhteydessä paikallisiin, jotka eivät puhu muita kieliä. Minä en pelkää toimia espanjalaisten kanssa, Bovin kiteyttää hyvin keskeisen asian kielen oppimisessa.

Mika Heikkilä

Kuka?

  • Filip Bovin
  • 36-vuotias
  • Kotoisin Venäjältä
  • Asunut Suomessa lähes 30 vuotta
  • Koulutus ala-asteen opettaja
  • Työskentelee yksityisopettajana
  • Tapahtumajärjestäjä
  • Toiminut nuorten vapaaehtoistyössä
  • Fuengirolan kansainvälisen kirjaston puheenjohtaja

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä pääsiäinen merkitsee sinulle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...