Suomalaisten senioripalveluihin panostusta Aurinkorannikolla

Priima-Yhtiöt osti Andacaren osakekannan. Kuvassa Jari Rastas (Priima), Mari ja Juha Tuominen (Andacare) ja Olli Saha (Priima).

Viime vuosien yksi puhutuimmista aiheista Aurinkorannikon suomalaisyhteisössä on ollut suomenkielisten senioripalveluiden kehittäminen. Tarve hoiva- ja asumispalveluille on tiedostettu, nyt näyttää siltä, että konkreettisia asioita alkaa tapahtua.

 

Turkulaislähtöinen Priima-Yhtiöt -ryhmä laajentaa toimintaansa Aurinkorannikolle. Yhtiöryhmä on jo usean vuoden ajan tehnyt vahvaa taustatyötä sekä valmisteluja erityisesti senioriasumisen, hoivapalveluiden sekä muiden sosiaalisektorin tarpeisiin liittyvien kiinteistöhankkeiden kehittämiseksi ja rakennuttamiseksi alueelle.

Espanjan markkina kiinnostaa Priima-Yhtiöitä. Aurinkorannikolla se aikoo keskittyä Benalmadena-Fuengirola-Calahonda alueelle mukaan lukien Mijaksen lähialueet.

-Alueella on tarvetta monenlaiselle laadukkaalle palvelulle. Täällä toki on esimerkiksi kiinteistöpalveluiden tuottajia sekä lähinnä yhden ihmisen työpanokseen perustuvia hoitopalvelutuottajia. Sellaisia toimitaloja joihin toimintoja olisi strategisesti keskitetty ei ole. Keskeinen tavoitteemme on toteuttaa ainakin yksi sotetoimintojen keskus sekä useampia asumiskeskittymiä oheispalveluineen. Täällä tulemme toimimaan kiinteistökehittäjänä, rakennuttajana mutta Suomesta poiketen olemme mukana myös palvelutuotannossa.

-Rakentamisen teetämme ulkopuolisina urakoina. Tavoitteena on palvella erityisesti suomen- ja ruotsinkielistä asiakaskuntaa. Olemme tehneet kattavat markkinaselvitykset pariinkin otteeseen ja statistiikka sekä haastattelutulokset ovat selkeitä. Nyt on tullut hetki potkaista vauhtia hankkeisiin. Jonkun on vastattava haasteisiin ja me haluamme olla suunnannäyttäjä. Pelkkä kokonaisuuksien kehittäminen ja rakennushankkeiden liikkeelle saaminen vaatii aluksi pari-kolme miljoonaa omia käyttövaroja emmekä odota ainakaan pariin vuoteen merkittäviä kassavirtoja.

Espanjan hankkeen ohjausryhmässä Suomessa on merkittäviä eri alojen asiantuntijoita ja kumppanina muun muassa Turun Ammattikorkeakoulu ja sitä kautta Malagan yliopisto. Tavoitteet ovat siten myös yhteiskunnallisesti merkittäviä ja vaikuttavia sekä tarjoavat opiskelijoille kansainvälistymismahdollisuuksia.

Yrityskauppa

Priima-Yhtiöiden yhteistyökumppani- ja asiantuntijaverkosto Costallakin on kattava. Suomen hankeyhtiön espanjalainen tytäryhtiö on ostanut Fuengirolasta palvelutuottajana toimivan Andacare SL:n. Uudet juuri hankitut toimitilat avataan joulukuuhun mennessä Fuengirolan ydinkeskustassa. Mijaksen puolelta pari vuotta sitten hankittu kiinteistökohde jää myös edelleen omaan käyttöön.

-Olemme hankkineet omistukseemme Andacaren koko osakekannan ja tulemme kehittämään yhtiön toimintaa kokonaisuutena.

-Yhtiön aikaisemmat omistajat Mari ja Juha Tuominen näkivät yhteistyössä kanssamme mahdollisuuden heidän luomansa toiminnan kehittämiselle. Mari Tuominen jatkaa itsenäisenä yrittäjänä keskittyen sairaanhoidon palveluihin

-Olimme jo jonkin aikaa pohtineet mihin suuntaan yhtiötä pitäisi viedä, sillä yhtiön kehittäminen itse pitkien työpäivien ohella oli haastavaa. Tavattuamme Jari Rastaan pari vuotta sitten johtivat keskustelut lopulta tähän ratkaisuun. Pidän tästä työstä ja tulemme siis jatkamaan asiakkaittemme palvelemista, sekä Andacare-ryhmässä että itsenäisesti, kertoo Mari Tuominen.

Priima-Yhtiöt on Etelä-Suomessa tunnettu sotesektorin hankkeiden konseptikehittäjä, rakentaja sekä investori. Yhtiöryhmä tekee Suomessa tiivistä yhteistyötä niin yksityisen kuin julkisen sektorin palvelutuottajien ja toimijoiden kanssa. Investori-kumppaneina on esimerkiksi eläkevakuuttajia sekä sijoitusrahastoja. Keskeisenä tuotantoon kuuluu senioriasuntorakentaminen, konseptoidut palvelu- ja hoivakeskukset, sosiaalisektorin muut toimitilakohteet sekä päiväkotirakentaminen.

Mitä pidit jutusta?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa