Uutiset

Suomalaisten määrä Costalla on vähentynyt

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Virallisesti asuvien suomalaisten määrä Aurinkorannikolla väheni viime vuonna. (Kuva: Suomen Kunniakonsulaatti)

Málagan maakunta vetää ihmisiä.

Málagan maakunta vetää ihmisiä.

Málagan maakunnassa asui vuoden avulla 1.639.786 henkilöä. Paikallisen tilastokeskuksen Estadística del Pátronin mukaan Málagaan muutti viime vuonna 9.171 uutta asukasta, mikä tarkoitti 0,6 prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna.

Málagan väestönkasvu oli suurempi kuin muiden Andalusiassa sijaitsevien maakuntien yhteensä. Ilman Málagassa tapahtunutta kasvua, Andalusia olisi menettänyt lähes 12.000 asukasta.

Andalusian muuttotappio jäi Málagan vetovoiman ansiosta 572 henkilöön. Eniten muuttotappiosta kärsi Jaén (-5.802 asukasta) ja Górdoba (-3.367).

Málaga sijoittui hyvin myös kansallisesti. Maakunnan asukasluvun kasvu oli kuudenneksi suurinta koko maassa.

Kasvu perustuu niin ulkomaalaisiin kuin kotimaisiin muuttajiin. Muuttajista 4.755 henkilöllä oli espanjalainen henkilökortti ja 4.416 ulkomaalainen.

Pakolaisia Venezuelasta

Ulkomaalaisten määrä kasvoi ensimmäisen kerran viiteen vuoteen. Suurimman ryhmän muodosti noin 800 Venezuelasta saapunutta turvapaikanhakijaa. Luku on lähes puolet täällä jo aiemmin sijaitsevan venezuelalaisen pikkuyhteisön määrästä.

Maahanmuuttajia auttavan hyväntekeväisyysjärjestön Málaga Acogen johtaja Alejendro Cortina selittää venezuelalaisten pakolaisten maan poliittisella tilanteella.

Eniten maasta on muuttanut pois brittejä. Heidän määrä on Aurinkorannikolla laskenut 40 prosentilla vuodesta 2013. Myös virallisesti asuvien suomalaisten ja irlantilaisten määrä väheni viime vuonna lähes tuhannella.

Brittien ostovoima on Brexitin takia heikentynyt, mutta toinen syy ulkomaalaisen vähenemiseen on se, että kaupungit ovat ”puhdistaneet” rekistereitään eikä osa ulkomaalaisista ole uusinut tietojaan tai uudet maahanmuuttaja eivät ole tehneet virallista muuttoilmoitusta.

Lähde: El Sur

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa