Uutiset

Suomalainen koulu täyttyi minuuteissa

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Opiskelupaikkoja voi vapautua myöhemminkin kevään ja kesän kuluessa peruutusten vuoksi. (Kuva: Tiina Piha)

Aurinkorannikon suomalaisen koulun oppilaspaikat täyttyivät tänä vuonna minuuteissa ja ulkopuolelle jäi noin 200 hakijaa.

Aurinkorannikon suomalaisen koulun oppilaspaikat täyttyivät tänä vuonna minuuteissa ja ulkopuolelle jäi noin 200 hakijaa.

Aurinkorannikon suomalaiseen kouluun oli tänäkin vuonna enemmän pyrkijöitä kuin koulu pystyy ottamaan sisään siitä huolimatta, että koulun kannatusyhdistyksen hallitus etsii aktiivisesti sopivia lisätiloja.

– Kaikki hakijat eivät missään tapauksessa saa oppilaspaikkaa, sanoo koulun virkaa tekevä rehtori Tiina Raassina-Merikanto suoraan.

Osa luokista täyttyi ensimmäisenä hakupäivänä 22. tammikuuta muutamassa minuutissa. Eniten hakijoita oli peruskoulun 4-, 6- 7-, 8- ja 9-luokille sekä lukion 1. luokalle.

Kaikille oppilaspaikan varmuudella saaneille on jo ilmoitettu asiasta.

Etusija koko vuoden opiskeleville

Varasijoja jonottavat joutuvat odottelemaan tietoa paikasta ainakin vielä helmikuun 23. päivän yli. Kyseinen päivä on uusien oppilaiden ja opiskelijoiden varausmaksujen eräpäivä, ja maksamattomien varausmaksujen vuoksi paikkoja saattaa vielä vapautua.

Paikkoja voi vapautua myöhemminkin kevään ja kesän kuluessa peruutusten vuoksi. Mahdollisten lisätilojen löytäminen vaikuttaa myös sisään otettavien oppilaiden määrään, mutta koululta ei pystytä toistaiseksi kertomaan, millä aikataululla asiat sen suhteen etenevät.

Jonossa etusijalla ovat koko vuodeksi koulupaikkaa hakevat oppilaat ja opiskelijat. Vapautuvat paikat jaetaan ilmoittautumisajankohdan perusteella.

– Meillä on minuutin tarkkuudella tiedossa jokaisen ilmoittautumisen ajankohta, Tiina Raassina-Merikanto tarkentaa.

Uutta koulua suunnitellaan

Tänä vuonna hakukäytäntöä muutettiin koulun nykyisten, ensi lukuvuonna jatkavien oppilaiden osalta uusien oppilaiden hakua edeltäneeksi ilmoittautumismenettelyksi. Myös jatkavilta oppilailta edellytettiin varausmaksun maksamista ajallaan ennen oppilaspaikan vahvistamista.

Aurinkorannikon suomalainen koulu pyrkii ratkaisemaan tilapulansa rakentamalla uuden koulun. Koulu ei kuitenkaan valmistu vielä ensi syksyksi. Uuden koulun suunnitelmat ovat jo melko pitkällä ja kannatusyhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja Jari Nymanin mukaan hyviä tonttivaihtoehtoja on tiedossa. Asiasta annetaan lisätietoa, kun tonttikaupat on tehty.

Tiina Piha

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa