Ravintolat

Sunday, Monday Happy Days…

Happy Daysin ruotsalainen tarjoilija Matilda Käcke hurmaa jo hymyllään.

Fuengirolan ”junakadulla” sijaitsee yksi kaupungin ehdottomista klassikkoravintoloista. Happy Days on yhdistellyt skandinaavisia ja espanjalaisia makuja jo vuodesta 1982 alkaen.

 

-Asiakaskuntamme on hyvin kansainvälinen. Konsepti, jossa tanskalaiseen smörrebrödiin yhdistetään espanjalaisia raaka-aineita, on vuosien varrella osoittautunut menestykseksi. Siitä pitävät niin skandit, britit kuin espanjalaisetkin, kertoo noin vuoden verran ravintoloitsijana toiminut David Gibbo Dimakhos.

Paahtopaisti, piparjuuri ja perunasalaatti on lyömätön combo.

Testiryhmämme otti alkuun kaksi erilaista smörrebrödiä. Ensimmäinen oli perinteinen paahtopaistileipä, johon piparjuuri ja paahdettu sipuli tuovat mukavan pirteyden. Annos on rakennettu rapealle tummalle leivälle.

Toinen leipä oli alansa klassikko. Leivitettyä kampelaa, katkarapuja, majoneesia, suolakurkkua ja tuoreita vihanneksia. Kerrassaan herkullista ja erittäin näyttävä annos. Listalta näitä avoimia voileipiä löytyy reilusti toista kymmentä, mitä mielikuvituksellisimmin täyttein. Mukana ovat tietysti klassikot maksapasteija-, silli- ja lohileivät. Mielenkiintoiselta näyttävät myös savuankerias- tai tartar smörrebrödit.

Leivitetty kampela, katkaravut, majoneesi ja sitruuna on myös tanskalainen klassikko.

Maineikas wienerschnitzel

Voileipien lisäksi Happy Days on kuuluisa wieninleikkeestään. Se on maineensa veroinen. Iso leike, jonka leivitys on oikealla tavalla rapea. Paistetut perunat ja oikeaoppinen ruskea kastike kruunaavat tämän perinteikkään kaloripommin.

Ravintoloitsija David Gibbo Dimakhos on pyörittänyt perinteistä konseptia reilun vuoden.

Ravintolan listalla skandinavinen vaikutus näkyy eniten. Sekä alku- että pääruoissa on monia pohjoismaisia klassikoita, kuten skagen ja paistettu maksa. Espanjaa edustaa selkeimmin alkuruokien pilpil.

Ravintola on auki joka päivä klo 12-22. Lauantaisin lounasaikaan on tarjolla buffet, josta löytyvät skandinaviset ja kansainväliset herkut.

Happy Days
Av. Nuestro Padre Jesus Cautivo 13, Fuengirola

Antti Pekkarinen

Täältä pääset katsomaan lukuisien muiden alueen ravintoloiden esittelyjä: https://fuengirola.fi/category/ravintolat/

Mitä pidit jutusta?
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa