Koronaseuranta Viihde

Sosiaalinen koronadinneri netin yli

Sosiaalinen ruokailu onnistuu netin välitykselläkin.

Karanteeni on karsinut sosiaalista elämää rajusti. Ihminen kuitenkin on pohjimmiltaan sosiaalinen olento, joten tapoja toisten kohtaamiseen haetaan. Nykyteknologia tarjoaa hyviä mahdollisuuksia kanssakäymiseen.

 

Me lähdimme rakentamaan yhteistä illallista ystäväpariskunnan kanssa. Olimme koko illallisen ajan videopuhelinyhteydessä toisiimme. Siis jo ruoan valmistusvaiheesta alkaen. Yhteensä vietimme aikaa nelistään yli neljä tuntia. Hauskaa oli ja yllättävän läheinen tunnelma syntyi videon välityksellä.

Toimimme niin, että molemmat pariskunnat valitsivat neljä pääraaka-ainetta ruokiin. Näistä oli tarkoitus luoda monen ruokalajin illallinen alku- ja jälkiruokineen. Molemmat pariskunnat rakensivat omat ruokalistansa, ainoa sääntö oli, että kahdeksaa annettua ainesta piti käyttää.

Tästä Sanna ja Seppo Lukkari lähtivät ateriaa rakentamaan.

Sannan ja Sepon valinnat
Pulpo, peruna, feta ja couscous

Tuiskun ja Antin valinnat
Herkkusienet, punajuuri, lammas ja vuohenjuusto

Näitä kahdeksaa ainesta täytyi löytyä jossain muodossa menusta. Keittiön kaapeista sai melko vapaasti etsiä lisää perusaineita kuten mausteita, öljyjä, yrttejä ja mitä sieltä vastaan tulikaan.

Tällaiset menut pariskunnilta syntyivät:

 

 

Tuisku & Antti Menú

Kuumalla pannulla pulpo saa hieman väriä, vaan ei sitkisty.

Alkuruoka
Paahdettu pulpo ja tomaatti-chilimajoneesi
Taboulleh salaatti ja fetajuustoa

Pääruoka
Hitaasti uunissa kypsytetty lampaanjalka ja valkosipuliperunat
Kermainen rosmariini-minttu-valkosipuli-vino dulce -kastike
Tuorejuustolla ja kapriksella täytetyt pekoniin käärityt herkkusienet
Hunajalla glaseeratut vuohenjuustokuorrutetut punajuuret

Bye bye Miss American pie.

Jälkiruoka
Amerikkalainen lemon pie

Sanna & Seppo Menú

Pulpo viihtyy näyttää hyvältä perunapedillä.

Alkuruoka
Grillattu pulpo peruna-herkkusienipedillä ja korianteriöljy.

 

Pääruoka
Lammas-fetajauhelipihvit,
punajuuricouscous ja vuohenjuustomousse.

Jälkiruoka
jäädytetty chili-suklaamoussejuustokakku.

Tällaisten ruokalistojen tekoa seurattiin Los Pacosin ja Los Bolichesin keittiöissä. Välillä pyydettiin vinkkejä ruudun toiselta puolen ja ihasteltiin illallisen etenemistä.

Ruokailun ajastamisessa oli hieman haasteita, että saatiin edes suunnilleen samanaikaisesti lämmin ruoka pöytään. Toisaalta pieni viive toisessa päässä ei juuri haitannut, toinen pariskunta ruokaili ja toinen vielä valmisteli omaansa.

Molemmissa päissä oltiin tyytyväisiä illan ruokiin. Ainoana miinuksena koettiin se, ettei toisen pariskunnan ruokia päässyt tuoksuttelemaan eikä maistamaan. Tärkeintä oli yhdessä oleminen, ajatusten vaihto ja hauskanpito. Yhdessä ruudun välityksellä myös skoolailtiin pariin otteeseen.

-Toihan tämä vaihtelua normaaliin karanteenirytmiin. Piti jopa vähän siivotakin, kun tuli vieraita virtuaalisesti kylään, Tuisku Pekkarinen kuvaili tunnelmia.

Ruudun välityksellä pyydettiin välillä vinkkejä ruoanlaittoon naapurilta.

-Ensimmäisen kerran kolmeen viikkoon tuli laitettua ripsiväriä, pitihän tällaista juhlatilaisuutta varten laittautua, Sanna Lukkari kommentoi.

Kokemus oli kaikin puolin positiivinen ja vastaavia iltoja on aikomus jatkaa. Ensi sunnuntaille on suunnitteilla yhteinen paellailta ja siihen osallistuu myös kolmas pariskunta Suomesta käsin.

Ruovat päivittämässä kylän kuulumiset ennen jälkiruokaa.
Cbili jätti tuntuman kielelle Sannan ja Sepon jälkkärissä.
Bolichesin kokilla vakava ilme, kun punajuuret lähtevät uuniin.
Tässä Bolichesin naapuriin lähtevä annos. Samalla juhlivat myös seinän takana karanteenissa olevat Tuiskun appivanhemmat.
Taboullaih salaatti ja valkoviiniä korkeajalkaisesta lasista.

Mitä pidit jutusta?
+1
37
+1
11
+1
0
+1
6
+1
4
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa