Blogi

Soittiko Kiuru Morenolle?

 

Kuukausi sitten meillä täällä Málaga capitalissa ilmaantumisluku ylitti tonnin (1000 / 100 000). Ravintoloiden piti olla kiinni 2 viikkoa kunnes talouden päälle ymmärtävä heimopäällikkömme Juanma Moreno päätti lyhentää baarien sulkemista seitsemään päivään.

Neljässä viikossa ilmaantumisluku aleni niin – vaikka ravintolat olivat auki klo 18 asti – että eilen se oli 113. Sen kunniaksi Moreno antoi baareille luvan olla auki tästä päivästä lähtien klo 21.30 asti.

Mutta saiko Moreno päätöksen jälkeen ryhmäpuhelun THL:stä ja STM:stä? Halusivatko virkamiehet kertoa hänelle ministeri Kiurun johdolla, että Suomessa baarit laitetaan kiinni ainakin kolmeksi viikoksi tai jopa pidemmäksi aikaa, koska maan ilmaantumisluku on hieman päälle 130.

Vaadittiinko sieltä, ettei Espanjassakaan saa pitää baareja auki? Ei ainakaan Fuengirolan suomalaiskylässä, jossa on kotimaan kaltainen ilmaantumisluku. Kuuluiko Kiurun käsky, että ravintoloiden on laitettava välittömästi ovensa säppiin?

Laittoiko Moreno vastaan kunnes Suomen oikeusministeriöstä soitettiin ja vedottiin yhdenvertaisuuslakiin? Moreno ei todennäköisesti jaksanut kinastella enempää suomalaisten kanssa ja hän lupasi toteuttaa virkamiesten pyynnön.

Jos näin kävi, niin kaikkien onneksi puhelun jälkeen Morenon sisällä syttyi kuitenkin hänen esi-isiensä perintönä saatu valloittajan sydän. Eteläisen Espanjan kiistaton heimopäällikkö päätti uhmata niin THL:ää, STM:ää kuin OM:ää ja kopautti nuijalla pöytään.

Fugen suomalaiset saavat edelleen käydä ravitsemusliikkeissä kello 18 asti, mutta sen jälkeen heihin kohdistetaan myönnytyksenä suomalaisille virkamiehille pakkokeinoja ja määrätään suojelustoimena kotiin nauttimaan virvokkeita.

Me täällä espanjalaisessa Málaga capitalissa otamme samaan aikaan ruokalistat eteemme ja mietimme, mitä tilaamme päivälliseksi heti, kun keittiöhenkilökunta palaa siestalta töihin klo 20.

Mika Heikkilä

Mitä pidit jutusta?
+1
54
+1
4
+1
45
+1
11
+1
6
+1
18

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa