Henkilökuvat

Sisustamisen muutos Espanjassa

Riitta Lindgren saapui Málagaan vuonna 1972 ja aloitti muutamaa vuotta myöhemmin sisustusarkkitehdin opinnot Málagassa.

Lähes 50 vuoden mittainen näköala espanjalaiseen tapaan sisustaa, antaa Riitta Lindgrenille vahvan näkemyksen siihen, miten espanjalaiset kodit ovat muuttuneet.

– Silloin kun minä muutin tänne, oli sellainen tapa, että kun nuoret menivät naimisiin, niin koti kalustettiin valmiiksi ennen häitä ja ennen kuin asuntoon muutettiin. Siinä oli apuna molempien puolisoiden vanhemmat, myös taloudellisesti, hän kertoo.

– Silloin kodit tehtiin ikuisesti asuttavaksi niillä samoilla kalusteilla sillä samalla tyylillä. Kalustaminen oli hyvin raskasta, kiinteätä ja staattista, mikä oli itselleni hyvin vierasta.

– 90-luvun tienoilla alkoi olla pientä muutosta siinä suhteessa, että taiteelliset, sisustamisesta kiinnostuneet ihmiset alkoivat tekemään pieniä muutoksia sisustuksiinsa. Ei kuitenkaan koko kotia kerralla, vaan esimerkiksi uusimalla sohvan tai verhot.

Ruotsalaisten ylpeys Ikea ja muut edullisemmat liikkeet ovat lopulta tuoneet ison muutoksen myös Espanjaan.

– Nyt nuorempi sukupolvi on tottunut siihen, että kalusteet myös hajoavat jossain vaiheessa ja sisustus on muuttunut huomattavasti dynaamisemmaksi. Samalla myös pohjoismainen tyyli on noussut vahvemmin esiin, Riitta Lindgren kuvailee.

Lisää Riitta Lindgrenin elämästä ja urasta tämän viikon lehdessä.

Mitä pidit jutusta?
+1
33
+1
0
+1
0
+1
5
+1
0
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa