Blogi

Sinun valintasi

Armokuoleman (eutanasia) hyväksyminen ei pakota sinua kuolemaan. Abortin hyväksyminen ei tarkoita, että sinun täytyy tehdä se. Avioeron hyväksyminen ei suinkaan tarkoita, että sinun on erottava. Sukupuolineutraalin avioliiton hyväksyminen ei edellytä, että menet naimisiin homon kanssa. Oikeudet eivät sinua pakota mihinkään, antavat ainoastaan sinulle oikeuden tehdä valintasi.

Nyt kuohuu vesilasissa Espanjassa, vasemmistohallitus haluaa saada läpi oikeuden päättää omasta elämästäsi. Suuri osa oikeistosta käsittää tämän eri tavalla. Ikään kuin olisi kysymyksessä lopullinen ratkaisu á la Saksa. Jopa on esitetty hallituksen tarkoitusta säästää sosiaalikustannuksia vanhuusturvassa. Minkälaisethan silmälaput ovat näillä poliitikoilla. Eihän ketään tapeta, jos loputtoman sairas haluaa turvaan kuolemaan kärsimyksistä, niin mielestäni hänellä on se oikeus.

Mitään muuta säästöä ei ole luvassa, ainoastaan ihmisen kärsimykset.

Ihan sama pätee, kun tiedustelet perhetohtoriltasi, että mitä oikein tarkoittaa “el testamento vital “. Hoitotahto suomeksi. Vastaukseksi tulee, älä huolehdi, olet vielä liian nuori. Mutta jos olkapäitäni painaa jo kuusikymmentäviisi vuotta??? Ainoa kerta, kun minut ollaan luokiteltu nuoreksi, en muuten ottanut sitä kohteliaisuutena.

Olen laatinut tuon “hoitotahdon” el testamento vital, ja se tehdään varmimmin täällä Espanjassa notaarilla.

Me kaikki rakastamme elämää, mutta kun sen aika on loppu, niin haluan pakata laukkuni minun mukaan ihan sille viimeiselle matkalle. Se tulee olemaan muistoja ja rakkautta täynnä.

Annetaan kaikille lupa elää tavallaan, ja myös lähteä tavallaan.

Kimmo Sahlman

Mitä pidit jutusta?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa