Blogi

Sillä siisti

Menneellä viikolla USA:n presidentti Trump väläytti nerokkaan keinon torjua koronavirusta. Ruiskutetaan, etenkin keuhkoihin, joitakin siivousaineita, jotka tappavat viruksen. Ja tämä tietämättään, että johan sitä on kokeiltu höyryn muodossa, ainakin Espanjassa. Ihan spontaanisesti. Espanjan toksikologian instituutti kertoo hätäpuhelujen määrän kasvaneen yli 26 prosentilla.

Nyt espanjalaiset jynssäävät ovikahvojaan, kännyköitään ja muuta ihan hiki hatussa. Seurauksena on, että soitetaan hätäpuhelimeen hengitysvaikeuksien takia. Kukaan näinä aikoina ei halua mennä päivystävälle, se olisikin se viimeinen ansa. Mutta mitäs tehdä, kun henki ei kulje, sinne on kiiruhdettava, tai ainakin soitettava palvelunumeroon. Ongelmana on, että hangataan kaikkia perhanan tavaroita kotona, eikä mietitä sen kummempia. Puhdasta on tultava. Mutta on tajuttava, ettei virus paremmin poistu, jos sekoitetaan kaikkia aineita.

Espanjassa on yleistä puhdistaa lattiat lejíalla (kloori), se on jo sinällään aika myrkyllinen tuote. Mutta kun samaan aikaa käytetään tiskiaineita, alkoholia, viinietikkaa ja etenkin ammoniakkipitoisia tuotteita puhdistamiseen, niin pommi on valmis. Kehittyy semmoiset höyryt, joita keuhkot eivät kestä. Tätä tilaa kutsutaan pöhö keuhkoiksi. Ja oireet ovat samat kuin koronalla. Siis kipin kapin lääkärille.

Valitettavasti tämä myrkyllinen höyryterapia ei ole toiminut. Tuskin nuo Trumpetin ruiskutuksetkaan toimisivat, sielu livahtaisi taivaan tuuliin jo minuuttien päästä.

Suomalaisilla on vahva suoja koronaa vastaan ja se on Mäntysuopa, mutta rakkaat ystävät, ei sisäisesti. Yhdyn täysin 60-luvun mainokseen: Mäntysuopa ja sillä siisti.

Kimmo Sahlman

Mitä pidit jutusta?
+1
6
+1
0
+1
2
+1
1
+1
0
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Missä mallissa ovat kesälomasuunnitelmasi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa