Viihde

Seppo Tammilehdon nostalgiaa

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Seppo Tammilehto palauttaa mieleen menneitä vuosikymmeniä.

Seppo Tammilehdon nostalgiaa

60´s & 70´s musiikki on suosittu genre Aurinkorannikolla. Alan mestari Seppo Tammilehto saapuu jälleen iloksemme soittamaan musiikkia menneiltä vuosikymmeniltä ja vähän tuoreempiakin terveisiä hänellä on. Beatlesia, Rollareita, Eaglesia ja kaikkia muita suuria mestareita kuullaan keikoilla. Myös kotimainen musiikki on vahvasti edustettuna Tammilehdon esityksessä. Seppo Tammilehdon nostalgiaa pääsee kuulemaan Kukossa lauantaina 23.10. Lippuja voi varata ennakkoon osoitteesta [email protected]

https://fuengirola.fi/category/viihde/

Tässä alla wikipediasta poimittu kertomus Seppo Tammilehdon urasta. Muistetaan myös, että hän on jo edesmenneen Topi Sorsakosken (Pekka Tammilehto) serkku.

Tammilehto aloitti vuonna 1968 Alwari Tuohitorvi -nimisessä bändissä rumpalina. Bändistä tuli myöhemmin 1970-luvulla yksi maamme suosituimmista pop-yhtyeistä. Tammilehto on ollut rumpalina myös Mika Sundqvistin Nonstop-bändissä, sekä Matthews ja Kummitus -yhtyeissä. Rumpujen soitto vaihtui kitaraan 1980-luvulla. Hänet kiinnitettiin Tampereen Hotelli Rosendahliin kolmeksi vuodeksi, jossa yhtye soitti tanssimusiikkia yksityisjuhlissa. Samaan aikaan omien laulujen tekeminen lisääntyi voimakkaasti, jolloin Tammilehto kirjoitti muun muassa tunnettuja radiohittejä monille artisteille.

Varsinainen sooloura käynnistyi vuonna 1994, jolloin albumi Punainen Kitara julkaistiin. Yhtyeet olivat Finnbeat ja Punainen kitara. Tunnetuin Tammilehdon omista levytyksistä on hänen sanoituksensa ”Kuin helminauhaa” (alkup. irlantilaisen David McWilliamsin hitti, The Days of Pearly Spencer). Alun perin tangoksi sävelletty Punainen kitara sekä Viileä käsi mutta lämmin sydän ovat useiden tanssiyhtyeiden ohjelmistoissa. Myöskin laulut Mustikkavuoren kuu, joka on legendaarinen tanssilava Ähtärissä, sekä Minä olen minä (Juhani Eklund) Eklund on Tammilehto ja Juhani Sepon toinen nimi, Sanat /sävel.Seppo Tammilehto. Sekä Surujen summa ovat tunnettuja.

Tammilehto esiintyi Liverpoolissa Beatles-festareilla elokuussa 2014. Hän tekee keikkoja yhdessä Freemanin kanssa ja on solisti Anza Mertaranta Allstars -yhtyeessä.

Tammilehto osallistui 1980-luvulla sävellysten ja sanoitusten peruskurssille. Jorma Toiviainen oli merkittävä henkilö, joka opetti laulujen sanoitusten tekniset osa-alueet. Seppo Tammilehdon säveltämä ja sanoittama Maailmantango voitti Seinäjoen tangomarkkinoiden sävellyskilpailun vuonna 1990. Lisäksi hän on tuottanut ja esiintynyt valtakunnallisesti huomiota saaneessa Beatles Forever -revyyssä. Keväällä 2010 Tammilehtoa pyydettiin Teoston Kulttuurikummiksi. Sepolta on julkaistu 10 sooloalbumia, jotka sisältävät suurimmalta osalta hänen itse tekemiään lauluja. Levytettyjä Tammilehdon sävellyksiä/sanoituksia on yli 400.

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa