Blogi Pääkirjoitukset

Sarvipäitä ja muita iljetyksiä

 

Vuoden ensimmäisessä pääkirjoituksessa on yleensä tapana luoda katsaus menneeseen. Jätetään tällä kertaa väliin menneiden muistelu, siitä ei ikävä kyllä tule muuta kuin paha mieli.

Tosin erityisen mieltä nostattavaa ei ole myöskään lähitulevaisuuden katselu. Kuluneella viikolla koronaluvut ovat jälleen lähteneet melko voimalliseen nousuun Andalusiassa, se tietänee lisää piiskaa perjantain asiantuntijakokouksen jälkeen. Olisi jo suoranainen ihme, mikäli rajoituksia ei joiltain osin tiukennettaisi.

Otetaan vastaan se mitä annetaan, muuta emme tässä vaiheessa voi. Jossain tulevan kesän korvilla saattaa elämä lähteä normalisoitumaan. Mikäli viruksessa ei tapahdu jotain radikaalia mutaatiota, ensi syksynä läntisen maailman pitäisi jo pystyä huokaisemaan helpotuksesta. Siihen on uskottava.

Koronan lisäksi maailma on muutenkin melkoisessa hullunmyllyssä. Hullunmylly on tällä kertaa aivan konkreettisestikin oikea sana. Donald Trumpin masinoima demokratian häpäisy keskiviikkona oli masentavaa katsottavaa. Yhdysvaltain istuva presidentti pyysi johtamansa sarvipäisen idioottilauman siirtymään maan kongressirakennukseen häiritsemään demokraattisen prosessin läpivientiä.

Neljä ihmistä kuoli. Se oli todennäköisesti vasta alkua. Idiootit ovat saaneet verta sarviinsa, se innostaa presidentin luomaa hirviötä kylvämään lisää pelkoa ihmisiin. Pelko synnyttää väkivaltaa, sitä tulemme Yhdysvalloissa lähiaikoina näkemään paljon. Maan turvallisuusorganisaatioilla on haastetta pitää tuleva presidentti Joe Biden hengissä seuraavat neljä vuotta.

Aika synkillä ajatuksilla uuteen vuoteen lähdettiin. Ensi viikolla tällä palstalla on varmasti jotain positiivista. Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
24
+1
0
+1
0
+1
4
+1
4
+1
3

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä suunnitelmia sinulla on juhannukseksi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa