Ruokakorin hinta noussut 2,8% vuodessa

 

Espanjalainen kuluttajajärjestö Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) tekee vuosittain tutkimuksen päivittäistavaroiden hinnoista. Tänäkin vuonna järjestö kokosi kuvitteellisen ostoskorin, joka koostuu 229 erilaisesta tuotteesta. Tänä vuonna vertailussa oli mukana 143.313 eri hintaa 1.062 eri liikkeestä, kaikkiaan 65 eri kaupungista.

Vertailun perusteella ruokakorin hinta on viime vuodesta noussut keskimäärin 2,8%. Monet suuret ketjut ovat nostaneet hintoja vielä enemmän. Esimerkiksi Supersol -ketjussa hinnat ovat nousseet vuodessa keskimäärin 4,2%, Mercadonassa 3,7% ja Alcampossa 3,6%. Sen sijaan Carreourin hinnat ovat vertailun perusteella laskeneet viime vuodesta 0,2%.

Hintojen noususta huolimatta Alcampo säilytti paikkansa valtakunnallisesti edullisimpana päivittäistavaraliikkeenä. Toisen sijan jalavat tämän vuoden tilastossa Mercadona ja Carrefour.

Kaupungeittain tarkasteltuna kaikkein edullisimmin ruokaostokset onnistuivat Jerez de la Fronterassa, kun taas kalleinta oli Las Palmasissa, Gran Canarialla.

Itsehallintoalueista edullisimpia olivat Kastilia ja León, Murcia, Extremadura, Asturia, Galicia ja Andalusia. Kalleinta oli Kataloniassa, Baskimaassa, Kanarialla ja Baleaareilla.

Lähde: Sur

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Jos presidentinvaalit pidettäisiin nyt, ketä äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...