Uutiset

Rikosilmoitus perusteeton – Kaurasen toiminta moitteetonta

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Suvi Kauranen pitää käsissään syyttäjän päätöstä, jonka mukaan Hertoloiden häntä vastaan esittämät rikossyytteet ovat täysin perusteettomia.

Syksyllä 2016 alkanut kuohunta SOS -ryhmän ympärillä saatiin päätökseen tällä viikolla. Pariskunta Hertolan tekemät rikosilmoitukset Suvi Kaurasta kohtaan todettiin syyttäjän taholta perusteettomiksi. Syyttäjän mukaan Kaurasen toiminta yhdistyksen puheenjohtajana on ollut moitteetonta.

Syksyllä 2016 alkanut kuohunta SOS -ryhmän ympärillä saatiin päätökseen tällä viikolla. Pariskunta Hertolan tekemät rikosilmoitukset Suvi Kaurasta kohtaan todettiin syyttäjän taholta perusteettomiksi. Syyttäjän mukaan Kaurasen toiminta yhdistyksen puheenjohtajana on ollut moitteetonta.

 

Rikosilmoitus, jonka ovat allekirjoittaneet Timo Hertola ja Eija Kairaskorpi-Hertola, koostui kolmesta kohdasta. He syyttivät Kaurasta dokumenttiväärennöksistä, yhdistyksen rahan luovuttamisesta ulkopuoliselle taholle ja rahan keräämisestä väärän nettisivuston kautta.

 

Kauranen oli maanantaina 12.11. vastaamassa oikeuden tuomarille näihin syytöksiin. Paikalla olivat myös molempien osapuolien asianajajat. Tuomari raportoi kuulemisesta syyttäjälle, joka totesi, ettei Kaurasen tai SOS -ryhmän toiminnassa ole ollut mitään moitittavaa, saati rikokseen viittaavaa. Rikosilmoitus arkistoitiin, eikä sen tutkintaa jatketa.

 

– Kaikkiin syytekohtiin oli helppo vastata, koska olen koko ajan toiminut täysin avoimesti. Dokumenttiväärennösasia liittyi siihen, että Kairaskorpi-Hertola itse ilmoitti eroavansa yhdistyksen sihteerin tehtävistä 6.10.2016 pidetyssä kokouksessa. Hän ei kuitenkaan suostunut allekirjoittamaan pöytäkirjaa, jossa asia oli todettu, vaan väittää omaa pöytäkirjaversiotaan oikeaksi. Kaikki muut kokouksessa olleet allekirjoittivat kokouksen kulkua koskeneen pöytäkirjan, joten se on virallinen, toteaa Kauranen, joka ei itse edes ollut paikalla kyseisessä kokouksessa.

 

– Rahanluovutus ulkopuoliselle tarkoitti sitä, että yhdistyksen purkamisen yhteydessä siirsimme varamme seurakunnan tilille. Asia oli koko ajan kaikkien jäsenten tiedossa ja se oli sääntöjen mukainen toimenpide.

 

– Väärän nettisivuston käyttö taas liittyy siihen, että erottuaan sihteerin tehtävistä Kairaskorpi-Hertola miehensä kanssa palautti kaiken muun materiaalin paitsi tärkeimmät, jäsenten yhteystiedot ja nettisivuihin liittyvät tunnussanat. Niitä ei saatu vaikka pyydettiin, joten jouduimme tekemään SOS -ryhmälle kokonaan uudet sivut.

 

Kauranen on helpottunut, että asia saatiin viimein päätökseen. Tapaukseen liittyy kuitenkin sellaisia seikkoja, että Kauranen harkitsee jatkotoimia.

 

-Asianajajani on suositellut minulle rikosilmoituksen tekemistä kunnianloukkauksesta, panettelusta ja henkilökohtaisesta ajojahdista. Vedän hetken henkeä ja mietin, onko minulla aikaa ja resursseja ryhtyä tuohon prosessiin. Sikojen kanssa painiessa kun tahtoo itsekin ryvettyä. Joka tapauksessa Hertoloiden hallussa olevat nettisivujen tunnarit on saatava SOS-ryhmän haltuun tai vähintään vanhat sivut tulee sulkea. Voi olla, että tämäkin asia täytyy käydä oikeuden kautta.

 

 Antti Pekkarinen

 

 

 

 

 

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa