Matkailu

Suuntana sherrybodega, Cádiz ja Arcos de la  Frontera

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Tio Pepe on yksi Espanjan tunnetuimpia tuotemerkkejä

12.–13. huhtikuuta järjestettävä Meriaturin uutuusretki johdattaa matkaajat yhdellä kertaa sekä maailmankuuluun sherrykaupunkiin Jereziin että Länsi-Euroopan vanhimpaan kaupunkiin Cádiziin. Kaksipäiväisen matkan kruunaa vierailu kauniissa Arcos de la Fronteran kylässä.

12.–13. huhtikuuta järjestettävä Meriaturin uutuusretki johdattaa matkaajat yhdellä kertaa sekä maailmankuuluun sherrykaupunkiin Jereziin että Länsi-Euroopan vanhimpaan kaupunkiin Cádiziin. Kaksipäiväisen matkan kruunaa vierailu kauniissa Arcos de la Fronteran kylässä.

Huhtikuun puolivälissä matkatoimisto Meriatur vie bussilastillisen kulttuurinnälkäisiä matkaajia tutustumaan Cádizin provinssiin. Andalusian eteläisimmän provinssin saloihin retkeläiset opastaa Anssi Marstela.

Matka alkaa sherryn saloihin perehtymisellä Jerezissä, missä vierailukohteena on vuonna 1835 perustettu kuuluisa Gonzáles Byass Tio Pepe -bodega. Vierailun aikana ryhmä pääsee tutustumaan sherryviinien valmistukseen.

Gonzáles Byass on perheyritys jo viidennessä sukupolvessa. Nykyään sillä on kuusi bodegaa eri puolilla Espanjaa, ja yritys on yltänyt kuudenneksi maailman parhaiden viinivalmistajien listalla.

Perheyrityksen vanhin bodega Tio Pepe on myös yksi koko Espanjan tunnetuimmista tuotemerkeistä. Ympäri maailmaa se tunnetaan paitsi maukkaista sherryviineistään myös oivaltavasta logostaan – viinipullon mallisesta hahmosta, joka on pukeutunut punaiseen sombreroon ja takkiin.

Cádiz ihastuttaa luonteellaan

Tio Pepe -bodegasta matka jatkuu Atlantin rannalle Cádiziin. Provinssin pääkaupungin asemasta huolimatta Cádiz on saanut jereziläisiltä lempinimen pueblo de Jerez, Jerezin kylä. Cádizissa on nimittäin vain reilut 120 000 asukasta, kun taas Jerezissä asukkaita on noin 213 000.

Vain 12 neliökilometrin kokoinen kaupunki on joka suunnasta meren rajaama, ja näin ollen asutus on asettunut hyvin tiiviille alueelle. Pienuudestaan huolimatta kaupunki on vilkas, ja vanhan keskustan tapasbaarit ja terassit täyttyvät paikallisista niin valoisaan kuin pimeäänkin aikaan.

Vuonna 1492 alkaneen Amerikan valloituksen jälkeen Cádizin asema merkittävänä kauppa- ja satamakaupunkina vahvistui. Maantieteellisesti otollisen sijaintinsa ansiosta se toimi porttina uuden maailman ja Euroopan välillä. Rikastuvan kaupungin hohto houkutteli puoleensa myös paljon ulkomaalaisia, ja 1700-luvulle tultaessa Cádizista olikin muodostunut kansainvälisesti merkittävä keskus.

Kaupankäynnin vaurastuttamaan kaupunkiin kohosi useita nykypäiviin säilyneitä nähtävyyksiä, kuten barokkia ja uusklassismia edustava katedraali. Cádizin katukuva poikkeaa monen andalusialaisen kaupungin arkkitehtuurista, sillä sinne ei kauppahistorian jäljiltä jäänyt maurilaisia vaikutteita. Ruutukaava suorine katuineen ja talot tuulelta suojaavine erkkereineen aikaansaavat jopa keskieurooppalaisen vaikutelman.

Kaupunkimaisemista takaisin Aurinkorannikolle ryhmä matkaa Arcos de la Fronteran kylän kautta. Tämä suloinen pikkukylä tarjoaa vastapainoa kaupunkimaisemille, sillä 30 000 asukkaan kylä kohoaa keskellä Cádizin vuoristoa.

Retki järjestetään 12.–13.4.

Marena Ahonen

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa