Koronaseuranta Uutiset

Rakennusmiehet palaavat huomenna töihin – ensi askel kohti normaalia

Rakennustyömailla on ollut kaksi viikkoa hiljaista. Huomisesta alkaen seiniä taas nousee.

Askeleita kohti yhteiskunnan normalisoitumista otetaan hitaasti huomisesta alkaen. Sellaiset työt, jotka kiellettiin Espanjassa erityissäännöksin kaksi viikkoa sitten, ovat huomisesta alkaen suunnitellusti sallittua. Hallitus ei pelkää höllennysten aiheuttavan piikkiä tartunnoissa.

Rakennus- ja teollisuustyöntekijät palaavat huomenna töihin Espanjassa. Autokorjaamot, paperikaupat ja eläinkaupat avataan myös. Mutta esimerkiksi rautakaupat pysyvät edelleen kiinni.

Myös asiointitoimistot (gestoria) ja muut sellaiset työpaikat, jotka toimivat byrokratian ja esimerkiksi verotuksen parissa avataan alkavalla viikolla. Viranomaiset kuitenkin suosittelevat etätyön tekemistä, mikäli se on mahdollista.
Höllennys karanteenisäännöissä koskee sellaisia yrityksiä, joiden toiminta suljettiin tiukennettuihin sääntöihin maaliskuun lopussa. Silloin määrätyt kaksi viikkoa on nyt kulunut ja työt jatkuvat.
Tällä höllennyksellä poikkeustila palautetaan samaan tilaan, missä se oli kaksi viikkoa sitten. Ravintolat, kaupat, jotka eivät myy elintarvikkeita ja esimerkiksi kaikki viihdepaikat pysyvät edelleen kiinni.

Mitä pidit jutusta?
+1
124
+1
3
+1
1
+1
2
+1
6
+1
6

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa