Räikeitä värejä ja rohkeita kehyksiä

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Aurinkolasimuodissa hullutellaan nyt kehysten koon, muotojen ja värien kanssa. (Kuva: Jasmi Matikainen)

Kesän 2019 aurinkolasimuoti on saanut vaikutteita eri vuosikymmeniltä. Suosittuja ovat nyt räikeät värit, pyöreät muodot, kissamaisuus ja rohkea leikittely.

Kesän 2019 aurinkolasimuoti on saanut vaikutteita eri vuosikymmeniltä. Suosittuja ovat nyt räikeät värit, pyöreät muodot, kissamaisuus ja rohkea leikittely.

Kesän aurinkolasimuoti on nyt rohkeaa, leikkisää, retroa ja jopa futuristista. Kehysmallien kuumimpien trendien valokeilassa paistattelevat erilaiset pyöreät ja ovaalit sekä geometriset muodot, kuten ruudut, suorakulmiot, neliöt ja monikulmiot.

– Etenkin jokin aika sitten paluun tehnyt kissamainen muoto korkeine kulmineen on nyt kovasti muodissa, kertoo Lucia Lorenzo Los Bolichesin Ópticas Avenida -liikkeestä.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Pyöreät muodot ja vihreät linssit ovat nyt muodissa. (Kuva: Sonja Riihikangas)

Tänä kesänä aurinkolasit saavat olla hänen mukaansa rohkeat ja näyttävät myös väreiltään. Pinnalla ovat värikkäät linssit, monivärisyys ja erilaisten kuosien käyttö aurinkolaseissa.

– Vihreä on kauden suosikkiväri, mutta nyt ovat muodissa myös räikeät värit ja kuviolliset kuosit.

Retroa ja tyyliä

Kesän aurinkolasimuodissa kiteytyvät Lucia Lorenzon mukaan monien eri vuosikymmenten parhaat palat. Esimerkiksi katumuodissa vahvasti näkyvä 90-luku näkyy myös aurinkolasimuodissa.

Pienikokoisissa 90-luvun linsseissä suosittuja ovat etenkin ovaalimallit, venytetty suorakulmio ja ylöspäin kaartuva malli, joka huijaa kasvojen ilmeen hieman virkeämmäksi kohottaen piirteitä.

Matrix-elokuvasta tutut pienilinssiset ryhtilasit saavat kantajansa näyttämään itsevarmalta.

Pienten ysärilasien rinnalle suureksi trendiksi on noussut aurinkolasien futuristinen sporttimalli, jonka esikuvaksi sopii vuonna 1985 ensi-iltansa saanut Paluu tulevaisuuteen -elokuva. Nämä hullunkuriset ja leikkisät lasit sopivat henkilölle, joka noudattaa vahvasti omaa tyyliään.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Lucia Lorenzon mukaan aurinkolaseissa on nyt tarjolla paljon erilaisia värejä ja malleja. (Kuva: Jasmi Matikainen)

Futuristiset mallit huokuvat kasariretroa muun muassa punaisine peililasilinsseineen. Perinteisiinkin malleihin saadaan teknologista ilmettä pienillä yksityiskohdilla.

Aurinkolasimuodissa korostuu myös 70-luku, mikä tarkoittaa ovaaleilla, pyöreillä ja kulmikkailla muodoilla sekä voimakkailla väreillä ja kuoseilla leikittelyä.

Muodissa ovat myös isot, naiselliset ja hienostuneet aurinkolasit. Tyylistä tulee mieleen vanhat mustavalkoelokuvat, joissa naisilla on päässä huivi ja isot aurinkolasit.

Myös klassinen pilottityyli 70-luvulta pitää edelleen pintansa ollen aurinkolasien ikimuodissa. Hillitty, mutta näyttävä lentäjäkehys on aina varma ja tyylikäs valinta.

Suojaus tärkeää

Lucia Lorenzo Ópticas Avenidasta toteaa, että asiakkaan kasvojen muoto ja mittasuhteet vaikuttavat paljon siihen, millaiset aurinkolasit hänelle sopivat.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Ópticas Avenida -liikkeen henkilökunta on löytänyt itselleen mieluisat aurinkolasit. (Kuva: Jasmi Matikainen)

– Kaikkein tärkeintä on silmien suojaus auringon UV-säteilyltä laadukkailla aurinkolaseilla.

Silmien suojaaminen on tärkeää ympäri vuoden, usein myös pilvisellä säällä. Silmien lisäksi aurinkolasit suojaavat silmänympärysten herkkää ihoa.

Sonja Riihikangas

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa