Blogi

Pin-up vaiko pin-down

 

Tässä juuri ennen koronavirushäslinkiä äärioikeistolainen puolue Vox alkoi hämmentää puuroa lukematta reseptiä. Mutta niinhän on populististen puolueiden tapana toimia kaikkialla Euroopassa.

Nyt oli kyseessä pin parental, siis vanhempien veto-oikeus lapsiensa koulutukseen, tarkemmin lapsiensa koulutuksen sensuuriin. On käynyt niin ”surullisesti”, että yleiset koulut ovat antaneet ja järjestäneet keskustelua yleisissä kouluissa hieman seksuaalisuudesta. Vox-puolue on täysin tätä vastaan. Puolueen mukaan on täysin vastoin yleistä moraalia puhua seksuaalisuudesta oppilaille, sitä jopa verrattiin lapsen hyväksikäyttöön.

Mutta kuinka olisi mahdollista tehdä oppilaille personalisoitu opintosuunnitelma, joka vastaisi kaikkien vanhempien mielipidettä tai elämänkatsomusta?

Mielestäni on hyvä, että lapsille kerrotaan, että on monta suuntaa; olet sitä tai tätä, niin olet yhtä arvokas. Minulle lapsena kerrottiin, että äiti söi paljon perunaa, ja siitä sitten synnyin. Eikö ohitettaisi se aika.

Nyt kun on karanteenin aika Espanjassa ja pysyttävä kotona, tullee vauva-buumi yhdeksän kuukauden kuluttua. Sitten saavat vanhemmat selostaa miksi niin paljon syntyy Corona-nimisiä lapsia. Se ei ole enää koulujen asia. Mutta vanhemmat saavat sen selvittää lapsilleen.

Kirsikka kakussa on Vox-puoleen pääsihteerin lausunto; minun espanjalainen vastustuskykyni voittaa kiinalaiset kirotut virukset. Kiinan Espanjan suurlähettiläs vastasi; riittää jo rasismi.

Näinkö rakennetaan solidaarisuutta maailmassa. Sitä juuri nyt tarvitaan mitä suuremmassa määrin.

We are the world, we are the people, lauletaan se yhdessä.

Kimmo Sahlman

Mitä pidit jutusta?
+1
10
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa