Blogi Pääkirjoitukset

Pimeän äärellä

Olo on kuin keskiaikaa odottaisi. Rutto jyllää, inkvisitio kokoontuu huomenna, noitatohtorit keksivät valheitaan ja yhteiskuntajärjestelmät ovat romahduspisteessä.

Tätä kirjottaessa torstaina 14.1. koronatilanne Andalusiassa näyttää olevan menossa vääjäämättä huonoon suuntaan. Ilmaantumisluku nousi yli 400:n, kun se alimmillaan kävi joulukuun puolivälissä jo sadan tuntumassa. Se, että joulun pyhät lisäsivät tartuntoja, ei ole kenellekään yllätys. Tällä viikolla nähty rakettimainen nousu tarkoittaa kuitenkin pahimpien painajaisten toteutumista.

Perjantaina Andalusian hallintoelimet pitävät palaveria itsehallintoalueen tärkeimpien terveysasiantuntijoiden kanssa. Odotettavissa on selvästi nykyistä tiukempia rajoitteita yksilöiden liikkumiseen ja elinkeinojen vapauteen.

Keskustelu minkäkin toimenpiteen vaikutuksista on liian laaja tällä palstalla käytäväksi. Muuta emme voi, kuin ottaa vastaan sen, mitä ylhäältä annetaan. Poliitikot ovat puun ja kuoren välissä tehdessään päätöksiä terveysviranomaisten synkkien skenaarioiden ja talouselämän vapauspyrkimysten paineessa.

Saksa sulki lähes koko yhteiskuntansa joulukuun puolivälissä. Angela Merkel ja Saksan valtio toimivat vastuullisesti. He lupasivat korvata yrityksille käytännössä kaikki kulut, mitä sulun aikana syntyy.

Espanjan valtio ei ole missään vaiheessa tullut yritysten avuksi. Omista taskuistaan yrittäjät ovat vuokransa ja muut kiinteät kulunsa maksaneet. Se näkyy jo nyt esimerkiksi Los Bolichesin ainoan liikennevaloristeyksen ympärillä. Tupakkakauppa on pystyssä, kenkäkaupassa on loppuunmyyntiä muistuttava alennuskampanja, kaikki muut liikekiinteistöt ovat tyhjillään.

Keskiaika loppui aikanaan. Niin loppuu tämäkin kurimus. Rokotteessa on valo ja pelastus. Kunhan nuo s****nan tunarit niin Espanjassa kuin Suomessa saisivat piikitykset organisoitua.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
85
+1
1
+1
2
+1
3
+1
12
+1
13

Kolumnit

Viikon kysymys

Rauhoittuuko Yhdysvaltain tilanne vallanvaihdon jälkeen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa