Blogi

Pesisviikonloppu

Tänä viikonloppuna Fuengirolassa pelataan pesäpalloa. Tahko Pihkala ei varmasti Pihtiputaalta Jyväskylään kouluun hiihdellessään ajatellut, että joku päivä hänen kehittämäänsä peliä pelattaisiin Euroopaan eteläisimmässä nurkassa.

Niin sitä vaan on pelattu. Nyt on jo kolmas kerta, kun Superpesis avataan Fuengirolan Elolan stadionilla. Fuengirola on jälleen kerran positiivisesti esillä Suomen medioissa. Kun samaan viikonloppuun osuu vielä Jari Sillanpään paluu keikkalavoille Sohailin linnassa, voidaan palstamillimetrejä suomalaisissa lehdissä mitata pitkillä viivoittimilla.

Pesiksen avaus Aurinkorannikolla on vakiinnuttanut paikkansa muutamassa vuodessa. Joukkueiden mukana matkustaa aina innokas joukko faneja kokemaan pesiksen sykkeen myös etelässä.

Pesismatkoja järjestävän tahon mukaan into matkailuun ei tänä vuonna ollut aivan yhtä suuri kuin kahtena edellisenä vuonna. Syy vähäisemmälle pesisturismille löytynee perinteistä. Aiempina kertoina Vimpelin, Imatran ja Sotkamon kaltaiset joukkueet ovat omalla maallaan kuninkaita. Varsinkin Vimpeli tunnetaan siitä, että Saarikentällä on tärkeissä matseissa enemmän katsojia kuin kunnassa asukkaita. Pesäpallolla on vankemmat ja vanhemmat perinteet mainituilla paikkakunnilla, kuin nyt mukana olevilla Raumalla, Tampereella, Joensuulla ja Seinäjoella.

Huolimatta hieman vähäisemmästä turistimäärästä, viikonlopun ottelut tulevat olemaan hienoja tapahtumia. Tunnelmaa riittää ja palvelut pelaavat. Toivottavasti Aurinkorannikon suomalaisyhteisö lähtee runsaslukuisina liikkeelle mukavaan urheilutapahtumaan.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet kellojen siirtämisestä talvi- ja kesäajan välillä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa