Blogi

Perussuomalaisilla paljon perattavaa

 

Millaista porukkaa perussuomalaiset puolueena ja sen nuorisojärjestö oikein pitävät sisällään?

Tämä on hyvä kysymys, kun eduskunnassa puhutaan maahanmuuttajista vieraslajeina, haukutaan vasemmistopuolueita, jopa kokoomuslaisia kommunisteiksi ja vihapuhetuomioilla jopa rehvastellaan.

Monelta tv-katsojalta meni kahvi väärään kurkkuun, kun ruudussa PS-nuorten toinen varapuheenjohtaja Toni Jalonen julistautui virolaisyleisön edessä fasistiksi.

Paljon järjestöstä kertoo se, että puheenjohtaja Asseri Kinnunen piti puheita ”huolimattomina ja typerinä”.

Hän ei ole julkisissa puheissaan millään tapaa ilmaissut, että järjestö sanoutuu tiukasti irti tällaisista luonnehdinnoista ja että fasistit eivät kuulu järjestöön.

Jalonen erosi järjestöstä ja totesi syyksi muun muassa mediajulkisuuden. Häntä ei erotettu.

Kinnusen sanomisista tulee väkisinkin mieleen, ettei pidä puhua, mitä ajattelee. Se on typerää ja huolimatonta. Itse fasistinen mielenlaatu on ok, jos sen pitää sisällään.

On siinä Halla-ahon Jussilla pitelemistä, totesi entinen kansanedustaja ja pudisteli päätään.

Vaikka Halla-aho on esittänyt jyrkkiä mielipiteitä maahanmuutosta ja saanut jopa tuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansalaisryhmää vastaan, hän tuomitsee fasismin puolueessaan. Hänen mukaansa näin ajattelevilla ei ole tilaa perussuomalaisissa.

Mielipidemittausten mukaan PS on selkeästi Suomen suurin puolue. Tämä herättää ajatuksia pääministeripuolueesta. Ainakin seuraavaan hallitukseen pitäisi mennä.

Halla-ahon murheena on se, mistä kumppanit. Kokoomusta on monissakin yhteyksissä vaadittu yhteistyöhön ja mahdollisesti seuraavaan hallitukseen persujen kumppaniksi.

Puheenjohtaja Petteri Orpo on viime päivinä ottanut selkeää pesäeroa perussuomalaisiin ja ihmetellyt, mitä puolueessa oikein tapahtuu.

Hän puhuu niin kansanedustajien Juha Mäenpään, Ano Turtiaisen kuin meppi Laura Huhtasaaren lausunnoista, joista poliittinen korrektius ja toisia kunnioittava käytös ovat kaukana. Myös PS-nuorten touhu ihmetyttää Orpoa.

Halla-ahoa harmittaa Orpon ja muiden poliittisten kilpailijoiden mesoaminen heidän yksittäisten edustajien hölmöilyistä. Hän pitää sitä kohtuuttomana. Myös media saa mieheltä moitteita.

Halla-aho on myös muistuttanut, ettei heillä ole sen enempää fasisteja tai muita aisan yli potkijoita kuin muissakaan puolueissa.

Kyllä on. Perussuomalaiset poikkeaa selkeästi muista, mitä tulee tolkuttomiin puheisiin ja puheista seuranneisiin tuomioihin. Myös teuvohakkaraismaiset toilailut ovat muilta kansanedustajilta, jos eivät nyt ainutlaatuisia, niin perin harvinaisia kuitenkin.

Suhteellisen uutena kansanliikkeenä perussuomalaiset on vetänyt puoleensa monen sortin väkeä, monen sortin mielipiteillä.

Voimakkain poliittinen virtaus on maahanmuuttokriittisyys. Virtaus vetää mukaansa myös äärilaidan ihmisiä. Heille poliittinen korrektius ja ymmärrys siitä, mitä voi julkisesti sanoa, ei ole sitä vahvinta osaamisen aluetta.

Perussuomalaiset moittivat usein, miten valtamedia sättii heitä kohtuuttomasti ja poliittiset kilpailijat ilakoivat yksittäisten edustajien toilailuilla.

Kyllä puolue saa ihan sitä, mitä ansaitsee. Jos noita toilailuja tekisi vaikkapa kokoomuslainen, olisivat otsikot vielä isompia ja kieli kärkkäämpää.

Kysykää vaikka Ilkka Kanervalta!

Pauli Uusi-Kilponen

Kirjoittaja on yli 40 vuotta media-alalla toiminut lehdistöneuvos

Mitä pidit jutusta?
+1
4
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
6

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa