Pikauutiset

Perjantain pikauutiset

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Uutiskatsaus Espanja 14.6.219

Uutiskatsaus Espanja 14.6.219

Toronto Raptorsin NBA-mestaruuden voitto saa Espanjan medioissa huomiota, sillä joukkueessa pelaa Espanjalainen Marc Gasol. Gasolin veli on myös voittanut NBA-mestaruuden.

Espanjassa asuntolainojen käytännöt ja määräykset ovat mahdollisesti menossa uusiksi. Suurin uudistus saattaa koskea Espanjan notaarijärjestelmiä.

Kommentti: Yksi uudistusten takana oleva asiakokonaisuus on Espanjan pankkien asiakkailleen suorittama miljardiluokan huijaus, jossa asuntolainojen korkotasoa tulkittiin laittomasti pankkien eduksi. Jos sinulla on asuntolainaa Espanjassa, selvitä oletko oikeutettu korvauksiin. Käytä selvittämiseen juristia, älä naapuria…

Espanjan kunnallisvaalitulosten seurauksena lukuisat kunnat joutuvat vaihtamaan pormestareita. Asia on paikoin merkittävä siksi, että joissakin tapauksissa pormestari on saattanut hoitaa tehtäviään jopa kymmeniä vuosia.

Costa del Solin autopistan eli moottoritien omistussuhteissa on tapahtunut muutoksia. Asia saattaa viiveellä vaikuttaa tietulleihin, joita siis teillä paikoin peritään.

Benalmadenan alueella on palanut metsää noin 8 kilometrin päässä A-7 autotiestä. Palon pitäisi olla hallinnassa tällä hetkellä.

Marbella alueella pidätetyn kokaiinia noin 20 kiloa viikossa maahantuonneen järjestön arvellaan tienanneen noin 1,2 miljoonaa euroa viikossa. Poliisi pääsi ilmeisesti joukkion jäljille ns. holtittoman rahankäytön seurauksena.

Autonomoa pyörittävien henkilöiden käteisen käsittelyyn ja talletuksiin on mahdollisesti tulossa muutossa eurorajojen suhteen.

Kommentti: Asia on osa suurempaa maanlaajuista kontrollin tiukentamista, jossa käteisen rahan alkuperää pyritään entistä tarkemmin valvomaan valtion toimesta.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa