Uutiset

Pedro Cuevasista Fuengirolan ”suosikkipoika”

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Suuri joukko Los Blichesin asukkaita saapui kunnioittamaan Pedro Cuevasin nimeämistä kaupungin suosikkipojaksi.

Fuengirolan edesmenneen apulaispormestarin Pedo Cuevasin mukaan nimetyllä aukiolla Los Bolichesissa vietettiin keskiviikkoiltana tunteikas juhla. Kaupungin pormestari Ana Mula luovutti Cuevasin leskelle kunniamerkin, jossa Pedro Cuevas on nimetty kaupungin suosikkipojaksi (Hijo predilecto de Fuengirola).

 

-Olemme täällä kunnioittamassa yhtä miestä, Pedro Cuevasia. Hänen työnsä kaupungin valtuutettuna oli korvaamattoman arvokasta. Hänen omistautumisensa kaikille apua tarvitseville oli upeaa. Varsinkin urheilu ja liikunta Fuengirolassa ei olisi lähellekään näin aktiivista ilman Cuevasin panosta, pormestari Mula sanoi puheessaan.

–  Tiedän, mitä Pedron menetys on merkinnyt sinulle. Tiedän sen liiankin hyvin. Toivottavasti tämä hänen nimeään kantava aukio täynnä Pedroa rakastavia ihmisiä antaa hieman lohtua surussanne, Mula kohdisti sanojaan Cuevasin leskelle ja lähiomaisille.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Pormestari Ana Mula luovutti kunniamerkin Cuevasin leskelle ja lähiomaisille.

Aloite Cuevasin nimeämisestä kaupungin suosikkipojaksi keräsi ennätykselliset lähes 6.000 allekirjoitusta. Lisäksi 35 yhteisöä lähinnä liikunnan alalta ilmaisi tukensa nimeämiselle.

24 vuotta kaupungin luottamusmiehenä

Fuengirolan apulaispormestari ja liikuntatoimenjohtaja Cuevas menehtyi sydänkohtaukseen 8.9.2019. Hän oli menehtyessään 63-vuotias. Cuevas toimi Fuengirolan kaupunginvaltuutettuna ja apulaispormestarina 24 vuotta, vuodesta 1995 alkaen. Luottamusmiesuransa alusta saakka Cuevas toimi Los Bolichesin kaupunginosan pormestarina.

Cuevasin aikana Fuengirolan liikuntamahdollisuuksia lisättiin runsaasti. Hänellä oli merkittävä vaikutus esimerkiksi Maria Peláezin uimahallin rakentamiseen ja Elolan urheilustadionin uudistamiseen nykyiseen kuntoonsa. Santa Fe de Los Bolichesin jalkapallokenttä ja urheilupaviljongit ovat myös pitkälti Cuevasin käsialaa.

Cuevasin aloittaessa Fuengirolassa toimi valmennusryhmiä ainoastaan kymmenessä urheilulajissa. Tällä hetkellä kaupungissa voi ohjatusti harrastaa yli 25:tä lajia korkeatasoisissa olosuhteissa.

Aurinkorannikon suomalaisyhteisölle Pedro Cuevas oli aina avulias ja ystävällinen. Hänen päätöksellään on saatu pelattua Superpesiksen avajaisottelut Elolan stadionilla ja esimerkiksi lupa rullalätkän pelaamiseen kaupungin halleissa tuli Cuevasilta.

Kunnianosoituksena Pedro Cuevasin työlle entinen San Rafaelin aukio (Plaza de San Rafael) nimettiin jo aiemmin Pedro Cuevasin aukioksi (Plaza de Pedro Cuevas).

 

Lue myös:

Fuengirolan kaupunki haluaa kunnioittaa Pedro Cuevasia – Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset

Rafaelin aukio saa uuden ilmeen – Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa